PDD o vlasti u Bujanovcu: Arifi se već dogovorio s naprednjacima

Vranje/Bujanovac - "Lakrdija zvana koalicija albanskih stranaka u Bujanovcu je završena, jer su se Nagip Arifi (DP) i Nenad Mitrović (SNS) već dogovorili da naprave većinu, saopštila je Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija.

Dvojica lidera, čije su stranke DP i SNS osvojile po 10 mandata na izborima 21. juna, u utorak su razgovarali o formiranju većine za koju im je matematički potreban još jedan odbornik.

Iz PDD-a, koja ima 8 odbornika, podsećaju da je sastanak održan nakon konsultacija sa Aleksandrom Vučićem troje poslanika sa zajedničke albanske liste koju vodi Kamberi.

- Dok smo predsedniku Vučiću iznosili usklđene stavove albanskih stranaka, DP je sa SNS uskladila svoje stavove za formiranje većine u Bujanovcu - tvrde iz PDD-a.

Dodaje se da će se većini priključiti Pokret za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslijua (4 odbornika) i Alternativa Arbera Pajazitija (3 odbornika), "stranke koje su do juče tražile albansku većinu".

- Nastavak razgovora sa SNS jasno govori da je DP odustao od ideje svealbanske koalicije - smatraju u PDD-u, očekujući da će uskoro biti saopšten dogovor DP i SNS.

Portal na albanskom Folonline objavio je da je PDP spreman na koaliciju sa SNS i DP, dok je Arber Pajaziti preko FB označio dve najveće albanske stranke, DP i PDD, kao krivce u slučaju da ne dođe do široke albanske koalicije.

Najnovije vesti