Mitrović: Približeni stavovi sa Arifijem, možda formiramo većinu

Vranje/Bujanovac - Do petka i konstitutivne sednice bujanovačke skupštine ima dovoljno vremena da postignemo dogovor oko formiranja vlasti sa Nagipom Arifijem, izjavio je za Bujanovačke šef lokalnog odbora SNS-a Nenad Mitrović.

Moguće je, međutim, i da se sednica ne održi, dodao je, jer svaki od odbornika ima pravo da odluči da li će prisustvovati sednici zakazanoj za petak ili na nekoj narednoj.

Ima vremena do petka da se potpiše koalicioni sporazum.

Sve je moguće do početka sednice – rekao je Mitrović.

On je naglasio da sada o formiranju vlasti razgovara samo sa Arifijem i da će tako biti do epiloga pregovora, a sudeći prema saopštenju Partije za demokratsko delovanje, priča o svealbanskoj koaliciji je propala jer su se „Arifi i Mitrović već dogovorili o podeli vlasti“.

Sa Šćiprimom Muslijuom, liderom Pokreta za demokratski progres (PDP), koji je po poslednjim nezvaničnim informacijama, ipak odlučio da se povuče iz dogovora oko koalicije DP-SNS-PDP, Mitrović kaže da nema potrebe da razgovara.

Razgovaram sa Nagipom Arifijem o onome što treba da pripadne srpskoj strani, a on vodi pregovore o 60 procenata koji će pripasti albanskoj strani i sa kim će u tom delu da sarađuje je njegova stvar.

Takav paritet je uspostavljen 2002. godine – rekao je lider bujanovačkih naprednjaka.

Naprednjaci od starta postizbornih kombinacija insistiraju na „podeli funkcija isključivo na osnovu izbornih rezultata“, što, pored ostalog, znači da traže mesto predsednika skupštine, funkciju koju navodno zahteva i PDP, piše ovaj portal.

Na pitanje Bujanovačkih da li i dalje zastupa čvrst stav o podeli vlasti isključivo na osnovu rezultata, Mitrović odgovara je odgoovrio da se "stavovi približavaju".

– Videćemo kako će to da izgleda, da ne prejudiciram sada.

Svakako da će izborni rezultat imati uticaj na konačan ishod pregovora – rekao je.

MEDIJI: MUSLIJU ODUSTAO

Iako je za petak zakazana konstitutivna sednica SO Bujanovac na zahtev Demokratske partije (DP) i Pokreta za demokratski progres (PDP), neizvesno je da li će ona uopšte biti održana, piše portal na albanskom Folonline.com.
Prema pisanju ovog portala, razlog neizvesnosti je povlačenje Šćiprima Muslijua, lidera PDP, iz preliminarnog koalicionog sporazuma sa DP i SNS.

Najnovije vesti