Miroljubu Aleksiću uručena Zlatiborska povelja

Vranjanac Miroljub Aleksić, vlasnik Alko-grupe i vranjskog Alfa plama, jednog od najuspešnijih preduzeća u državi, dobio je u petak "Zlatiborsku povelju", najveće priznanje opštine Čajetina, koje se dodeljuje "za izuzetan doprinos" razvoju ove opštine.

Aleksić je, zahvalivši se na priznanju, istakao da je „veoma zadovoljan što je otvaranjem hotela na Zlatiboru dao mali doprinos razvoju turističke destinacije, koja je verovatno jedna od najznačajnih, ako ne i najznačajnija u Srbiji".

- Srećan sam što će Zlatibor vrlo brzo dobiti i gondolu, u skorije vreme nadam se i aerodrom, autoput, što će stvoriti uslove za još veći broj turista od trenutno milion evidentiranih, i otvaranje Zlatibora za bogatiju turističku klijentelu - kazao je ovogodišnji dobitnik "Zlatiborske povelje".

Aleksićeva „Alko grupa“ je ove godine na Zlatiboru otvorila „Grand hotel Tornik“, trenutno najveći hotel na Zlatiboru i jedini sa „pet zvezdica“, kapaciteta 357 soba i apartmana.

Hotel ima restorane, lobi i wine barove, kongresne dvorane na površini od oko 400 kvadrata, kao i izuzetno atraktivan wellness centar koji se prostire na neverovatnih 2.250 metara kvadratnih i ima dva velika bazena, relax sobu, tursku, finsku i bio saunu, sedam soba za masažu, tepidarijume, vesele tuševe...

Namera je da se u kasnijoj fazi „Grand hotelu Tornik“ pridruži i „Hotel Tornik skaj“ sa rotacionim restoranom i heliodromom, pa će oni zajedno predstavljati velelepnu celinu.

Najnovije vesti