Vranjanka Emilija prva na republičkom konkursu za strip

Emilija Veljković, učenica 4/4 OŠ Svetozar Marković u Vranju, osvojila je prvo mesto na republičkom likovnom konkursu "Kad porastem želim biti..."

- Znam da su na ovom konkursu učestvovali učenici iz cele Srbije i mnogo sam srećna što sam baš ja osvojila prvo mesto.

Najpre sam čitala i zavolela stripove koje je crtao moj učitelj Miomir Dejanović, a zatim sam poželela da izrađujem i svoje stripove.

Učitelj nam stalno govori da strip mora imati poruku, jer strip bez poruke ne vredi - kaže Emilija za Vranje News.

Njen učitelj i mentor Miomir Dejanović Midej skreće pažnju da je Emilija zainteresovana i vredna učenica".

- A, uz to uvek ide i uspeh.

I ranije je na konkursima bila najbolja.

Na prošlogodišnjem republičkom na temu "Hristos voskrese, radost donese" bila je prva, a prvo mesto je osvojila i u Beogradu na republičkom nadmetanju "Radionica basnopisaca" - navodi njen učitelj.

U knjizi đačkih i Midejevih edukativnih stripova, koja je nedavno objavljena pod naslovom "Da ti nacrtam!", štampano je osam Emilijinih stripova.

- Jedan njen strip je bio izložen i na Balkanskoj smotri mladih strip autora, među ostvarenjima crtača iz celog sveta i tom prilikom je dobila zahvalnicu.

Emom se ponose roditelji, ja, drugari iz odeljenja 4/4 i vranjska OŠ Svetozar Marković - ističe Dejanović.

Bez uspešnih učitelja, nema ni uspešnih učenika.

Vranje News podseća da je Dejanović proglašen za jednog od najboljih edukatora Srbije 2017, a nosilac je i titule/priznanja "Najbolji nastavnik na prostorima EX YU".

Najnoviji konkurs na kome je pobedila Emilija raspisalo je Društvo učitelja Topole, a pravo učešća su imali svi učenici sa teritorije Srbije.

Tekstovi u sklopu projekta "Snimaj, piši, talenat promoviši" sufinansirani su sredstvima iz budžeta Grada Vranja. Mišljenja, stavovi i zaključci izneti u tekstovima su isključiva odgovornost portala Vranje News i autora i ne odražavaju mišljenja i stavove lokalne samouprave Vranja.

Najnovije vesti