Lokalni lideri Saveza za Srbiju najavili borbu za slobodu (VIDEO)

U subotu u podne čelnici i aktivisti četiri opozicione stranke u Vranju razgovarali su sa građanima i promovisali najavljeni promotivni skup Saveza za Srbiju, koji će biti održan u Vranju u četvrtak 20. septembra.

Promotivni materijal deljen je na štandovima na šetalištu u centru grada, kao i leci sa trideset zajedničkih tačaka oko kojih su se okupili ovi politički subjekti.

Govoreći o tih trideset tačaka, predsednik vranjskog DS-a Slobodan Stamenović kazao je da pred Savezom za Srbiju "ne stoji borba za ideologiju, već za slobodu".

- Za slobodu izbora, za ljudska prava, za pravo na dostojanstven život, pravo na slobodno informisanje i izražavanje svoje volje.

Ovo je borba za nešto za šta smo pre desetak godina mislili da nikada više nećemo morati da se borimo, a to je pravo za ravnopravnost građana Srbije - rekao je Stamenković novinarima.

Skupu su prisustvovali predstavnici vranjskih odbora Demokratske stranke, Narodne stranke, Srpskog pokreta Dveri i Socijaldemokratske stranke.

Na skupu Saveza za Srbiju, koji će biti održan u četvrtak 20. septembra u Skupštini grada Vranja, zvanično će u susretu sa građanima Vranja biti predstavljen ovaj savez koji čini deset političkih stranaka, pokreta i sindikata.

Nezvanično, najavljuje se prisustvo predsednika DS Zorana Lutovca i Pokreta Dveri Boška Obradovića.

Po okončanju subotnjeg skupa, lideri vranjske opozicije uputili su se do Ugostiteljske radnje „Old Corso“ u Vranju, koja je obelodanila da će u subotu i nedelju 15. i 16. septembra sav novac od prodaje brze hrane uplatiti na račun četvorogodišnjeg Dušana Todorovića, koji se bori sa karcinomom (u međuvremenu je preko nacionalnih medija stigla vest da je novac prikupljen i da Dušan ide na operaciju).

Čelnik GrO Narodne stranke Đorđe Ristić rekao je da je "sramna odluka vlasti da se četiri meseca pre nove godine gradovi kite za doček, a da se deca leče SMS porukama".

- Moramo to zaustaviti da bi se u Srbiji živelo normalno - rekao je Ristić.

Najnovije vesti