Opozicija na Gradskom stadionu: Gde je utakmica Dinama i Montane (FOTO, VIDEO)

U subotu u podne predstavnici šest udruženih stranaka i pokreta opozicije u Vranju održali su zajedničku konferenciju za novinare ispred Gradskog stadiona u Ulici Kosovskoj.

Predstavnici opozicije okupili su se, kako su rekli, da bi posmatrali utakmicu između mlađih selekcija vranjskog superligaša Dinama i bugarskog grada Montane, u skladu sa, kako su rekli, najavama aktuelne lokalne vlasti da će do te utakmice doći 1. septembra na ovom stadionu, jer bi do tada trebalo da budu završeni svi radovi na rekonstrukciji.

- Ovime želimo da građanima pokažemo kako sadašnja vlast ispunjava svoja obećanja.

Gradonačelnik Slobodan Milenković je 20. jula ove godine, pre mesec dana na sednici Skupštine grada Vranja, u direktnom televizijskom prenosu najavio da će do kraja avgusta biti završen stadion i da će se tada igrati međunarodna utakmica mlađih selekcija Dinama i Montane.

Evo mi smo došli ovde da podržimo Dinamo u toj utakmici, ali utakmice nema - rekla je na licu mesta potpredsednica vranjskog DS-a nela Dimitrijević.

Na Gradskom stadionu okupili su se predstavnici lokalnih odbora Demokratske stranke, Pokreta Dosta je bilo, Narodne stranke, Pokreta slobodnih građana, Socijaldemokratske stranke i Srpskog pokreta Dveri.

Rekonstrukcija stadiona realizuje se u okviru programa „Unapređenje sportske infrastrukture kao osnove za razvoj mladih sportskih talenata“.

Program se sprovodi u okviru prekogranične saradnje između Srbije i Bugarske, a pod okriljem Evropske Unije.

Za projekat koji predviđa paralelnu rekonstrukciju stadiona u Vranju i Montani, EU je odobrila po 266.000 evra, od čega lokalna samouprava treba da izdvoji 15 odsto, a EU 85 odsto sredstava.

Ugovor je zvanično potpisan 18. novembra 2016. godine i prema tadašnjim najavma, rok za njegovu realizaciju je 24 meseca, a nosilac projekta je opština Montana.

Najnovije vesti