Opozicija traži uvođenje privremenih mera u Vranju

Predstavnici opozicionih stranaka u Vranju oglasili su se u utorak ujutro saopštenjem za medije u kome se kaže da je posle dve godine vladavine aktuelne vlasti u Vranju, predvođene Srpskom naprednom strankom (SNS), "situacija alarmantna u svim oblastima društvenog života".

- Posebno težak materijalni položaj ogromne većine naših sugrađana, podstakao je sve relevantne opozicione snage u Vranju, da prenesu ogromno nezadovoljstvo radom lokalne vlasti.

Polovinu mandata lokalna vlast SNS i satelita je potrošila na raspodelu i preraspodelu funkcija, stranačka i nepotistička zapošljavanja, obračune sa neistomišljenicima i slobodnim medijima, ne izvršavajući čak ni redovne aktivosti za koje ih građani Vranja plaćaju, a da ne govorimo o realizaciji bilo kakvih novih ideja za unapređivanje života u našem gradu - tvrde opozicionari u zajedničkom saopštenju kojeje prosleđeno medijima.

U protekle dve godine, dodaje se u tekstu, "u Vranje nije došao nijedan ozbiljniji investitor, nije došlo do porasta zaposlenosti".

- Ne računajući stranačku vojsku na grbači osiromašenih Vranjanaca), a daljem padu standarda naših sugrađana doprinose i: povećanje cene vode, komunalnih usluga, poreza na imovinu, najavljena povećanja cene usluge parkiranja, uvođenja poreza na poljoprivredno zemljište i taksi za teška motorna vozila.

Umesto da se ovim sredstvima proširuje vodovodna i kanalizaciona mreža, asfaltiraju nove i održavaju postojeće saobraćajnice, završavaju otpočeti projekti (rekonstrukcije pozorišta i gradskog stadiona, završetak hirurškog bloka, i sl.), unapređuju ekonomska infrastruktura, sport, kultura, turistička ponuda grada, građani Vranja su svedoci ogoljene borbe za fotelje, stranačkog zapošljavanja na osnovu nekakvih kvota, dvogodišnje „sapunske opere“ oko ulaska SPS u lokalnu vlast, najgrubljih zloupotreba javnih funkcija, korupcionaških afera, trgovine uticajem, i raznih drugih nepočinstava ljudi, u svakom smislu, nedoraslih funkcijama koje obavljaju - kaže se u saopštenju.

Opozicione stranke uputile su apel svim odbornicama i odbornicima vladajuće većine, "da imaju na umu da su položili zakletvu da će štititi interese građana Vranja, a ne izvršavati naređenja koja dolaze iz centrala njihovih stranaka".

- Zbog svega navedenog, zahtevamo hitnu smenu kompletnog rukovodstva grada, sa gradonačelnikom na čelu, uvođenje privremenih mera i što hitnije raspisivanje vanrednih lokalnih izbora, kako bi kompetenti ljudi, od moralnog digniteta, preuzeli upravljanje gradom, u interesu svih Vranjanki i Vranjanaca - uaključuje vranjska opozicija u saopštenju za javnost koje su potpisali gradski odbori DS, DJB, NS, PSG, SDS i Dveri.

Najnovije vesti