Krstić: Spasićev slučaj prijavili smo policiji

Vranje/Trgovište - Nenad Krstić, predsednik Opštine Trgovište i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS), izjavio je za Južne vesti da je slučaj Dragana Spasića, smenjenog lidera Dveri u toj opštini koji je na Fejsbuku objavio status u kome sa mržnjom govori o migrantima i članicama SNS-a, prijavljen policiji.

- Opština nema nadležnosti u tom delu.

Ja sam kao funkcioner Srpske napredne stranke slučaj prijavio policiji.

Koliko znam, mere su preduzete i postupak je pokrenut u tužilaštvu - kazao je Krstić Južnim vestima.

Po nalogu Osnovnog javnog Tužilaštva u Vranju, prema pisanju ovog portala, reagovala je policija koja je, u svojstvu građanina, pozvala 45-godišnjeg muškarca iz Trgovišta kako bi dao izjavu u vezi sa objavom na društvenoj mreži Fejsbuk.

- Policija će dostaviti izveštaj nadležnom tužilaštvu na dalje odlučivanje - rekli su u policiji.

U petak, 8. novembra na svom profilu na Fejsbuku Dragan Spasić je objavio status: "Da se napravi popis uticajnih SNS lica i da se posle promene vlasti migranti nasele u njihovim kućama, stanovima; dati im njihove ćere i žene i da siluju".

Njegov istup osudila je Unija žena SNS Vranju, te više drugih stranaka.

Spasić: Možda je stil bio malo loš

Dragan Spasić, smenjeni čelnik lokalnih Dveri, u izjavi za Južne vesti nije video ništa sporno u svom postu i rekao da je "možda stil bio malo loš".

- Moje mišljenje i želja sa tim nije lepo napisana, ali ostajem pri tome da su migranti velika opasnost i da postoji veliki broj slučajeva u Srbiji gde su migranti napadali, silovali i pljačkali i da o tome niko ne piše. Vi novinari ne posvećujete pažnju tome. Kako migranti žive i ko njih finansira? A svaki dan sa surčinskog aerodroma ode mnogo ljudi, zbog čega idu? Ja sam mislio da migranti jesu opasnost i izrazio sam gnušenje prema onima koji čine sve da migranti dođu u našu zemlju - rekao je Spasić.

On je dodao da je u Beogradu i da ga niko nije kontaktirao.

- Ne bih komentarisao odluku o razrešenju. Ako vi imate informaciju da je odluka stupila na snagu hvala vam na tome, nisam potresen, niti bih bio polaskan ako te odluke nema - dodao je Spasić u izjavi za Južne vesti.

Komentari

Postoji zanimljiva anegdota vezana za ovog presednika opštine a to je da je u školi bio vrlo slab đak ,i da je majka govorila nastavnicima ...Dajte mu be dvojku neće je on presednik opštine....i čovek bidna presednik opštine...i ete takoj ,a vi kako te...

Ne treba niko da pise statuse po FB. Ziva je istina da ce Srbiju naseliti 5 miliona migranata, to je projekat koji je potpisao SNS kadar iz vrha !!! TO JE JAVNA TAJNA !!!

Najnovije vesti