Krstić: Spasićev slučaj prijavili smo policiji

Vranje/Trgovište - Nenad Krstić, predsednik Opštine Trgovište i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS), izjavio je za Južne vesti da je slučaj Dragana Spasića, smenjenog lidera Dveri u toj opštini koji je na Fejsbuku objavio status u kome sa mržnjom govori o migrantima i članicama SNS-a, prijavljen policiji.

- Opština nema nadležnosti u tom delu.

Ja sam kao funkcioner Srpske napredne stranke slučaj prijavio policiji.

Koliko znam, mere su preduzete i postupak je pokrenut u tužilaštvu - kazao je Krstić Južnim vestima.

Po nalogu Osnovnog javnog Tužilaštva u Vranju, prema pisanju ovog portala, reagovala je policija koja je, u svojstvu građanina, pozvala 45-godišnjeg muškarca iz Trgovišta kako bi dao izjavu u vezi sa objavom na društvenoj mreži Fejsbuk.

- Policija će dostaviti izveštaj nadležnom tužilaštvu na dalje odlučivanje - rekli su u policiji.

U petak, 8. novembra na svom profilu na Fejsbuku Dragan Spasić je objavio status: "Da se napravi popis uticajnih SNS lica i da se posle promene vlasti migranti nasele u njihovim kućama, stanovima; dati im njihove ćere i žene i da siluju".

Njegov istup osudila je Unija žena SNS Vranju, te više drugih stranaka.

Spasić: Možda je stil bio malo loš

Dragan Spasić, smenjeni čelnik lokalnih Dveri, u izjavi za Južne vesti nije video ništa sporno u svom postu i rekao da je "možda stil bio malo loš".

- Moje mišljenje i želja sa tim nije lepo napisana, ali ostajem pri tome da su migranti velika opasnost i da postoji veliki broj slučajeva u Srbiji gde su migranti napadali, silovali i pljačkali i da o tome niko ne piše. Vi novinari ne posvećujete pažnju tome. Kako migranti žive i ko njih finansira? A svaki dan sa surčinskog aerodroma ode mnogo ljudi, zbog čega idu? Ja sam mislio da migranti jesu opasnost i izrazio sam gnušenje prema onima koji čine sve da migranti dođu u našu zemlju - rekao je Spasić.

On je dodao da je u Beogradu i da ga niko nije kontaktirao.

- Ne bih komentarisao odluku o razrešenju. Ako vi imate informaciju da je odluka stupila na snagu hvala vam na tome, nisam potresen, niti bih bio polaskan ako te odluke nema - dodao je Spasić u izjavi za Južne vesti.

Najnovije vesti