NS Trgovišta ogradila se od statusa funkcionera Dveri na Fejsbuku

Opštinski odbor Narodne stranke u Trgovištu osudio je postupak čelnika Srpskog pokreta Dveri u tom mestu Dragana Spasića, koji je na Fejsbuku napisao da "treba napraviti popis uticajnih SNS lica i, posle promene vlasti, migrante naseliti u njihove kuće i stanove i dati njihove ćerke i žene da siluju".

- Kao jedna od stranaka članica lokalnog Saveza za Srbiju u Trgovištu, kao zagovornik demokratskih načela borbe na političkoj sceni Srbije, osuđujemo svaku vrstu političke nekorektnosti, posebno neprimereno ponašanje prema političkim protivnicima.

Osuđujemo pojave koje ugrožavaju integritet članova porodica, jer na taj način ličimo na režim koji je iz dana u dan sve bahatiji i nervozniji, pogođen bojkotom izbora najveće prave opozicione grupacije okupljene u Savezu za Srbiju - kaže se na početku saopštenja trgoviških "narodnjaka".

Dodaje se da "javnost mora da zna da se NS Trgovišta ograđuje od svakog ličnog stava pojedinca, pa i stava gospodina Dragana Spasića, predsednika Dveri u Trgovištu".

- On je, eto i to da se zna, pre oko pet meseci samoinicijativno istupio iz lokalnog Saveza za Srbiju u Trgovištu.

Činjenica je da će politički protivnici na lokalu, ali i u regionu iskoristiti njegovu neopreznu izjavu za obračun sa nama ili sa ostalim članovima iz Saveza za Srbiju.

Vladajući režim takođe ima ispade ovakvog tipa, vređajući i nazivajući svakakvim pogrdnim, ružnim i vulgarnim imenima političke protivnike iz opozicije, etiketirajući sve vođe opozicionih stranka, tako što im crtaju metu na čelo i time šire mržnju i podelu u društvu i među ljudima.

Na nama je da obavestimo javnost o tome da osuđujemo govor mržnje ili seksističke ispade i vulgarizme koje vređaju ljudska prava, dostojanstvo i slobode, čak i ako se odnose na političke protivnike-trenutnu vlast.

Nemamo ništa protiv naših koalicionih partnera iz pokreta Dveri, ne osuđujemo njih kao stranku, već se ograđujemo od pojedinaca koji ovakvim izjavama nanose štetu svim pravim opozicionim strankama, članicama Saveza za Srbiju - kaže se u saopštenju NS Trgovišta.

Najnovije vesti