Šef odbora Dveri u Trgovištu smenjen zbog govora mržnje

Vranje/Trgovište - Dragan Spasić, šef Opštinskog odbora Dveri u Trgovištu, smenjen je sa te funkcije u stranci neposredno nakon što je na Fejsbuku objavio status u kome sa mržnjom govori o migrantima i članicama SNS-a.

Oglasio se Okružni odbor Dverjana saopštenjem u kome se kaže da su "stranačka glasila Srpske napredne stranke pokrenula u subotu medijsku hajku protiv Srpskog pokreta Dveri zbog lične objave Dragana Spasića na ličnom profilu
društvene mreže Fejsbuk, administratora Pokreta iz Trgovišta.

- Glavni razlog zgražavanja režimskih medija zbog jedne lične objave nije naravno njihova odbojnost prema ovakvom rečniku, jer se već na njihovim naslovnim stranama mogu pročitati mnogo vulgarnije i strašnije stvari, već poseta predsednika Dveri Boška Obradovića jugu Srbije.

Naime, Boško Obradović je na Mitrovdan, hramovnu slavu Crkve u Preševu, posetio ovu opštinu i bio kum i domaćin slave.

Opšti utisak svih Preševljana je da je Boško jedini srpski politički lider koji je pokazao bilo kakvo interesovanje prema
Preševu, jer Preševo, zbog malog broja Srba, nije zanimljivo skupljačima glasova sa srpske političke scene, i svi su svesni da ga aktuelna vlast već vidi kao deo pogodbe o podeli Kosova i Metohije.

Druga stvar, koja možda još više boli naprednjačku vlast, jeste politički performans Boška Obradovića u Vranju, nakon kojeg je ekspresno uklonjena lažna fasada sa zgrade pored gradskog pozorišta, koja je postavljena uoči posete Aleksandra Vučića i kojom su lokalni naprednjaci pokušali da svom predsedniku prikažu ruiniranu sliku grada Vranja u lažnom svetlu.

Boško Obradović je u petak u Vranju jasno i glasno svima obelodanio da je "car go"; svesni su u naprednoj stranci da posle te objave više ništa neće biti isto, te se sada traži neki razlog da se pažnja preusmeri na verbalne ispade članova Pokreta.

Mnogo puta do sada viđen medijski spin.

Srpski pokret Dveri izražava žaljenje zbog istupa Dragana Spasića, koji je i administrator opštinskog odbora Dveri u Trgovištu i upućuje iskreno izvinjenje svima koji su uznemireni njegovom ličnom neodmerenom objavom na društvenoj mreži.

Naš Pokret se od osnivanja zalaže za porodične i hrišćanske vrednosti i oduvek je osuđivao slične ispade kod predstavnika drugih stranaka.

Nadležni organi Pokreta delovaće u okviru svojih statutarnih ovlašćenja i sprovesti potrebne mere prema Draganu Spasiću - navodi se u saopštenju.

Nezvanično, Spasićev slučaj je prijavljen policiji koja ga je pozvala da u svojstvu građanina da izjavu.

U petak, 8. novembra na svom profilu na Fejsbuku Dragan Spasić je objavio status: "Da se napravi popis uticajnih SNS lica i da se posle promene vlasti migranti nasele u njihovim kućama, stanovima; dati im njihove ćere i žene i da siluju".

Njegov istup osudila je Unija žena SNS Vranju, te više drugih stranaka.

Obradović: Spasić smenjen po hitnom postupku

"Zbog neprimerenih reči" Spasić je u subotu razrešen funkcije predsednika OO Dveri u Trgovištu, napisao je lider Dveri Boško Obradović na svom Tviter nalogu.

Protiv Spasića je pokrenut disciplinski postupak.

- U Dverima mora da postoji odgovrnost za svaku izgovorenu reč i delo jer nismo i ne smemo biti kao SNS - napisao je Obradović.

Najnovije vesti