Unija žena SNS: Procesuirati odgovornog za poziv na silovanje naprednjakinja VIDEO

Unija žena Gradskog odbora Srpske napredne stranke (GrO SNS) u Vranju najoštrije je osudila postupak Dragana Spasića, predsednika Opštinskog odbora Dveri u Trgovištu koji je na svom Fejsbuk profilu napisao da "treba napraviti popis uticajnih SNS lica i, posle promene vlasti, migrante naseliti u njihove kuće i stanove i dati njihove ćerke i žene da siluju".

Predsednica Unije žena vranjskih naprednjaka Dragana Arsić potencirala je da se obraća svim građanima, a "posebno majkama, sestrama, bakama i svim ženama".

Ona je postupak Spasića poistovetila sa "političkim programom pokreta Dveri".

- Javnost je jako uznemirena na ovako bolesne i mentalno devijantne umove koji zarad vlasti ne biraju način ni reči i nemaju nikakve veze sa realnošću.

Koja je poruka ove Spasićeve poruke, osim da Dveri prave popis i da ćemo sve mi biti silovane - rekla je Arsićeva.

Gradska većnica za lokalnu samoupravu i socijalna pitanja i članica Unije žena SNS Danijela Milosavljević potencirala je da ovaj Spasićev čin predstavlja "presedan u istoriji Srbije".

Popisivanje članova SNS-a uporedila je "sa popisivanjem Jevreja i Roma tokom Drugog svetskog rata od strane fašista".

Gradska većnica i članica Unije žena vranjskih naprednjaka Zorica Jović pozvala je nadležne institucije "da što pre privedu pravdi čoveka koji je pozvao na silovanje žena SNS-a i njihovih kćeri".

- Ako i ovu izjavu ignorišemo dozvolićemo bolesnim umovima da nas najbrutalnije fizički napadaju.

Svima je jasno da je njihov program za budućnost mučenje, maltretiranje, silovanje, uništavanje Srbije.

Napdai i pretnje neće nas uplašiti, već zbližiti i ujediniti u borbi za društvo u kome će svaki dan biti dan žena i dan bez nasilja nad njima – rekla je Jovićeva.

Slađana Stošić, direktorka Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Vranjskoj Banji, upitala je pred novinarima "da li Spasić ima majku, ćerku i sestru".

- Da li bi on poželeo i njima ono što je poželeo nama - rekla je Stošićeva.

Sa konferencije za medije je zatraženo od državnih institucija da ih zaštite i da procesuiraju svakog ko stoji iza ovakvih ispada.

Najnovije vesti