Koalicija za život: Masovno trovanje pasa u Vranju

Nevladina organizacija „Koalicija za život“ podnela je krivičnu prijavu protiv nepoznatih osoba iz Vranja, zbog osnova sumnje da je počinjen „masovni pomor pasa“, pošto su u noći između nedelje i ponedeljka pronađeni leševi šest pasa u blizini kasarne Knjaza Miloša Velikog u Vranju.

- Jedan pas je vlasnički, u vlasništvu S. B. koja živi u blizini kasarne.

Ispred kasarne, nadomak samog igrališta za decu, nađen je još jedan pas.

Policija je izašla na teren po pozivu i uradila zapisnik.

Psi su otrovani i umrli su u mukama.

Prosipanje otrova na javnom mestu je teško kršenje zakona, koje se ponavlja već po ko zna koji put i nije rešenje problema brojnih beskućnih pasa u Vranju – navode iz Koalicije za život.

A, kako kažu, pravim rešenjem problema niko od nadležnih ne želi da se pozabavi.

- Neodgovorni vlasnici, a to je većina u ovom gradu, ne čipuju svoje pse, puštaju ih na ulicu, ne sterilišu ih, a onda njihova legla bezdušno izbacuju gde god stignu, bez ikakvih kazni – zaključuju iz Koalicije za život.

Iz policije su potvrdili da rade na rasvetljavanju ovog slučaja, a po nalogu tužioca Osnovnog tužilaštva, najpre je sproveden uviđaj u prisustvu inspektora zoo higijene, koji je naložio uklanjanje leševa.

Koalicija za Život (No Kill Coalition) je neprofitna, humanitarna organizacija, koja se bavi zaštitom dobrobiti i prava životinja, zaštitom prirode, humanizacijom odnosa ljudi, prirode i životinja, kao i svim aktivnostima u cilju očuvanja mira i zaštite ljudskih prava. Cilj Koalicije za život je udruživanje i saradnja svih organizacija za zaštitu prirode i životinja, kako na teritoriji Srbije, Balkana, tako i van nje i zajednički rad na humanizovanju života svih bića. Ujedinjeni za život – glasi moto organizacije koja je osnovana u Beogradu avgusta 2015. godine.

Najnovije vesti