Grad Vranje: Avenija MB čuva pse na human način (FOTO)

Predstavnici Odeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Vranja posetili su, na predlog rukovodstva Grada, prihvatilište za pse „Avenije MB“ u Novom Selu kod Vrnjačke Banje.

Načelnik Odeljenja Boban Antanasijević kaže za zvaničan gradski sajt da je "prilikom nenajavljene posete utvrđeno da se sa napuštenim psima sa teritorije Grada Vranja postupa na human način".

- Psi borave u adekvatnim uslovima, poštuju se svi zakonski i normativni standardi.

Praksa nenajavljenih poseta i stručan nadzor od strane našeg Odeljenja biće nastavljeni, kako bi se na direktan način utvrdilo poštovanje svih obaveza iz potpisanog ugovora - rekao je Antanasijević.

Od početka februara udruženja za zaštitu životinja "Borba za život" i "Koalicije za život" protestvovala su u tri navrata ispred zgrade Gradske uprave Vranja protiv ugovora koji je Grad Vranje sklopio sa beogradskom firmom "Avenija MB".

Komentari

Pitanje je koliko je ovo tacno, da ne kazem namesteni iskazi

Laži i prevare. Šta košta naručeno širenje neistina ? To znaju oni koji su ovo navodno slikali. Uključimo samo mozak i setimo se svedočenja. Svi koji su bili na tom užasnom mestu, imaju samo jednu rečenicu, ponižavani smo, tražene su nam pare, slušali smo zavijanje , nismo smeli da udjemo. A šta slike izvedenih pasa govore? Da su polumrtvi od električnih klešta. Gde psi nestaju? To znaju radnici i vlasnici ove tuge. Vet inspektorka tvrdi imaju izmedju 150 i 300 mesta??? Kako to? Raspon je ogroman. A kako tu smeštaju pse iz preko 50 opština, plus Vranje, gde će trajno da ih smeste, i to preko 1.300??? Pa ko je ovde lud?? Voze onu konzervu, gde psi umiru od hladnoće, od vrućine, bez vode, i to su "ljudi" kojima se vrše nenajvljane posete, a tamo cveta cveće i psi mašu repićima. Ko ovo proguta, ili je kupljen, ili je budala. Nego, pustite vi ljude koje traže svoje pse da udju, pa da vide, ne trebaju nam naručeni clanci . Što ne pišu o pretnjama i ucenama. Evo pun internet, ljudi pišu. I radite po zakonu! A, da je po zakonu, i krivično treba da odgovarate, i da hvatate bube, za šta ste i registrovani! A ne pse, to je viša matematika.

Grad će da potroši 4.500.000 dinara, tj. daće ih privatnoj firmi iz Novog Sela 1.400 pasa, jer kapacitet objekta po kontroli inspekcije je 300 pasa. Psi su idealni za to. Ne govore, ne bune se, a i građani su nahuškani da ih mrze...i eto dogovora 4.500.000 iz budžeta koje će građani platiti završiće na njihovim računima. Građani bi trebali da se bune. A ovo slikanje boksa sa dva psa i gluposti o kontroli!? Pa, to ni deca u zabavištu ne veruju, a kamoli javnost. Džaba pokrivaju tragove. Do Strazbura ako treba.

Predstavnici opštinske vlasti nisu niti stručni niti merodavni da ocenjuju način drzanja pasa u prihvatištu Avenije, naročito zato što je ta vlast potpisala ugovor javne nabavke. Nisu ispoštovali obaveze iz čl. 66. Zakon o dobrobiti životinja da osnuju prihvatiište iz čl. 46. Zakona o veterinarstvu - nisu osnovali zoohigijensku sluzbu, ako jesu, onda je čisto bacanje para to što su potpisali sa Avenijom.
Iznos koji je Avenija u konkursnoj dokumentaciji navela oko 3,000 dinara i malom detetu moze dati do znanja da nije dovoljan da pokrije sve troškove oko pasa koje je na sebe preuzela Avenija potpisivanjem ugovora, što znači da je komisija usvojila ponudu koja sadrži nerealno niske cene, a to je razlog za odbijanje te ponude.
Što se tiče nestručnosti, posedujemo dopis bivšeg v.d.dir. Uprave za veterinu da je smeštajni prostor-korisna površina 200m2, što znači da nije istina da je kapacitet 350 pasa kako tvrde u neispravnom zapisniku vet.insp. od 1.12.2016. godine, Podsećam da je šef Raške oblasti uhapšen 03.02.2018. zbog primanja mita.. a to su njegovi isnpektori konstatovali.

Avenija ima trosak od 200 dinara po psu koji plaća i to je taksa za obeležavanje, ne čipuju, ne sterilišu, ne hrane. Pse iz Vranja ne vraćaju po Ugovoru.

Sram ih bilo kako lažu!

Najnovije vesti