PROTEST ZA ZAŠTITU PASA: Život od 3.360 dinara (FOTO, VIDEO)

Predsednica Udruženja za zaštitu životinja "Borba za život" Tanja Lakićević izjavila je u četvrtak u Vranju da je u tom grad "na delu masovno ubijanju pasa".

Grad ubijanje plaća 3.360 dinara po psu.

Ako se ništa ne preduzme, ja ću stupiti u štrajk glađu ispred zgrade Gradske uprave.

Ko mi se pridruži, dobrodošao je - rekla je Lakićevićeva, na trećem protestu za zaštitu neudomljenih pasa.

Isred zgrade Gradske uprave u četvrtak 15 časova održan je novi protest Udruženja za zaštitu životinja "Borba za život" i "Koalicije za život" protiv ugovora koji je Grad Vranje sklopio sa beogradskom firmom "Avenija MB".

Bilo je desetak protestanata sa parolama za zaštitu pasa beskućnika.

Udruženja su izrazila nezdovoljstvo zbog načina na koji je sklopljen posao sa "Avenijom MB" za hvatanje napuštenih pasa u Vranju.

Protest je uperen na odredbe ugovora, vrednog 4,5 miliona dinara, zbog koga su udruženja već protestvovala u dva navrata, 13. i 28. februara.

Oni tvrde da "Avenija" sme da hvata pse samo u svojoj opštini.

- Pitala bih tendersku komisiju kako je ponuda Avenije MB prihvatljiva kada nemaju trajne smeštajne kapacitete za pse, nisu azil, već prihvatilište.

A, reč je o 1.400 pasa. Ubijanje i zlostavljanje životinja je krivično delo po članu 269 Krivičnog zakonika - kazala je Tanja Lakićević, predsednica udruženja iz Vranja.

Ove skupove podržavaju ljudi iz sličnih udruženja iz Niša, Beograda, Novog Sada, Vršca, Pančeva, Topole, Makedonije, Crne Gore, Sarajeva, Hrvatske, Češke...

Komentari

Svaki laik moze zaključiti da je iznos od 3,360 dinara - nerealno niska cena, i da su naručioci posla bili DUŽNI da odbace ovu ponudu. Za ovaj novac je NEMOGUĆE izvršiti sve obaveze koje su preuzete ugovorom.
14.02.2018. godine, na snagu je stupila Uredba o načinu osnivanja komunalnih službi, koja nalaze da zoohigijenska sluzba moze raditi samo na istoj epizootiološkoj jedinici.
Opština je DUŽNA da osnuje svoju zoohigijensku službu, a ne da novac sipa u privatne dzepove privatnika.
Posedujemo veliki broj zapisnika iz kojih se vidi da prihvatilišta Avenije treba da se stidi cela Srbija.
O ovome će biti obaveštena i svetska javnost.

Kad je sve ostalo već iskorišćeno, dugogodišnji nerad Davidovca, (samo jedan pas pronadjen čipovan na grad), mutljavine , evo sad nezakonitog ugovora. 37.500 eura da se u roku od 6 meseci u smrt pošalje oko 1400 pasa. Plus, vredjanje gradjana, ponižavanje Dosta je nerešavanja problema, dok sav teret pada na humane ljude, dok nehumani pir piruju.

Najnovije vesti