Južnjaci i poslaničke liste: Osmoro radikala, četvoro na listi Moramo

Republička izborna komisija proglasila je do srede ukupno deset poslaničkih lista za predstojeće parlamentarne izbore koji će biti održani u aprilu.

Vranje News ranije je objavio koji su kandidati na listama Aleksandra Vučić - Zajedno možemo sve, Ivica Dačić - premijer Srbije, Marinika Tepić - Ujedinjeni za pobedu Srbije i Milica Đurđević Stamenkovski - Srpska stranka Zavetnici.

Na proglašenoj listi Srpske radikalne stranke (SRS) je osmoro kandidata iz Vranja i Pčinjskog okruga.

Četvoro je iz Vranja, a po jedan iz Vranjske Banje, Preševa, Surdulice i Bujanovca.

Na 12. mestu nalazi se Bobana Stanimirović (master učitelj) iz Vranja, Slavko Živković, anesteziolog iz Vranja je 68, Nemanja Stanković (student iz Preševa) je na 108. mestu, a optičar Ljiljana Mitić iz Vranja na 119.

Lazar Bojčić (mašinski tehničar) iz Vranjske Banje je na 128, Zoran Simeonov (penzioner) iz Surdulice 168, Gordana Tasić (penzionerka) iz Bujanovca je 235, a Dajana Aleksić (viša medicinska sestra) iz Vranja 240.

Na listi Moramo - Akcija - Ekološki ustanak - Ćuta - Ne davimo Beograd - Nebojša Zelenović zvanično postoji samo jedan kandidat sa juga, ali ih ima više ako računamo one poreklom iz Vranja ili okoline, a žive u prestonici.

Docentkinje beogradskog Fakulteta političkih nauka Biljana Đorđević (2. na listi) poreklom je iz Vranja, kao i politikolog Stefan Tasić (47. na listi) i Natalija Stojmenović, politikološkinja, koja je kandidovana kao 65. na poslaničkoj listi "Moramo".

Iz Vranjske Banje kandidat je lekar Slobodan Pejić na 55. mestu ove liste.

Na dve liste samo po jedan južnjak

Na listi Muftijin Amanet - Stranka pravde i pomiranje - Usame Zukorlić (koja nije u punom formatu već sadrži 137 klandiata) na 11. mestu nalazi se Adem Salihi, student iz Bujanovca, kao jedini poslanički kandidat ove liste iz Pčinjskog okruga. Na poslaničkoj listi Suverenisti - Saša Radulović (DJB), Milan Stamatović (ZS), dr Jovana Stojković (ŽZS) jedini kandidat iz Pčinjskog okruga je Miroslav Mladenović, arhitekta iz Vranja, koga je kandidovala partija Dosta je bilo.

Najnovije vesti