Devetoro kandidata iz Vranja i okruga na listi Ivica Dačić - premijer Srbije

Na izbornoj listi Ivica Dačić - premijer Srbije, koju su podnele SPS, Jedinstvena Srbija i Zeleni Srbije a potvrdio RIK, nalazi se 9 kandidata iz Vranja i Pčinjskog okruga.

Sedmoro ih je iz SPS-a, a dvoje iz Jedinstvene Srbije.

U vrhu poslaničke liste sa 250 imena na 12. mestu je Novica Tončev (diplomirani građevinski inženjer) iz Surdulice, potpredsednik SPS-a i ministar bez portfelja zadužen za razvoj nerazvijenih opština.

Rođen je 1962. godine u Nišu.

Akademske studije Građevinskog fakulteta u Nišu, završio je najvišom ocenom na Odseku visokogradnje i doktorand je na tom fakultetu.

Član je Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije i predsednik Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije.

Od 1990. do 2000. godine bio je predsednik Mesne zajednice Božica, a od 1996. do 2000. godine i član Izvršnog saveta Skupštine opštine Surdulica.

U periodu 2000–2004. godine obavljao je funkciju potpredsednika Skupštine opštine Surdulica, od 2008. do 2014. godine predsednika opštine Surdulica, a od 2014. do 2020. godine predsednika Skupštine opštine Surdulica.

U više navrata biran je za narodnog poslanika.

Član je Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije od 2010. godine, a za potpredsednika partije izabran je 2017. godine.

Iz Vranja su na ovoj listi šestoro kandidata, četiri su iz SPS-a, a dva iz JS-a.

Najbolje plasirani iza Tončeva je predsednik vranjskog odbora i potpredsednik JS-a Dejan Manić.

Rođen je 1973. godine.

Osnovnu i srednju školu završio je u Vranju, Ekonomski fakultet u Prištini, a master studije ekonomije u Beogradu.

Počeo je u Delta Fungiju, pa u Delta Agraru, a onda kao član G17 plus postao prvi direktor tek osnovanog Skijališta.

Bio je i izvršni direktor u Turističkoj organizaciji grada Vranja, a sada je direktor JKP Parking servis Vranje.

Više puta biran je za odbornika u Skupštini grada Vranja.

Bio je i na prošlim izborima kandidat za narodnog poslanika u republičkom parlamentu.

Predsednik je Gradskog odbora JS Vranje.

Potpredsednik Gradskog odbora SPS-a Srđan Dekić je na 76. mestu na ovoj listi.

Dekić je u SPS-u prošao put od predsednika Socijalističke omladine, preko funkcija predsednika odborničke grupe SPS-a u Skupštini grada Vranja u tri mandata, do funkcije potpredsednika GrO socijalista na kojoj se i danas nalazi.

Direktor je Filijale PIO Fonda u Vranju.

Ranije je bio zamenik generalnog direktora u JP Vodovod Vranje.

Sunčica Aleksić iz Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Vranju, po zanimanju diplomirani tehnolog, je na 118. mestu liste Ivica Dačić - premijer Srbije.

Aleksićeva je potpredsednica i koordinatorka Aktiva žena JS za Pčinjski okrug, inače preduzetnica iz Vranja.

Njen prezimenjak iz SPS-a Stefan Stanković, diplomirani pravnik po zanimanju, predsednik je Socijalističke omladine Vranja.

Takođe, obavlja funkciju potpredsednika Socijalističke omladine Srbije.

Trenutno je odbornik u prvom mandat u Skupštini grada Vranja.

Član je Glavnog odbora SPS-a.

Radno je angažovan u Kabinetu ministra Novice Tončeva.

Na listi iz Pčinjskog okruga su još i Petar Stošić, diplomirani profesor istorije iz Vladičinog Hana, inače predsednik Opštinskog odbora socijalista u Hanu i tamošnji gradski većnik, kao 126. na listi.

U jednom mandatu bio je zamenik šefa odborničke grupe SPS-a u lokalnom parlamentu (2016-2020), a u sadašnjem sazivu do izbora za člana Opštinskog veća bio je šef odborničke grupe SPS-a.

Jedan mandat bio je predsednik Omladine SPS-a, kao i zamenik predsednika Omladine Okružnog Odbora SPS-a Pčinjskog okruga, a dva mandata bio je potpredsednik OO SPS-a u Vladičinom Hanu.

Tu je i Slavica Stanojević (SPS, diplomirani socijalni radnik) bivša direktorka Centra za socijalni rad u Vranju.

Takođe i Slađana Dimčić (SPS) iz Vranja, profesorka razredne nastave i direktorka OŠ 1. Maj u Vrtogošu, takođe i odbornica u više mandata te članica IO GrO SPS Vranje na mestu broj 205.

I na kraju među kandidatima SPS-a je i Predrag Stošić, diplomirani profesor fizičkog vaspitanja i direktor škole u Preševu.

Deseti kandidat iz Vranja

Na 30. mestu liste Ivica Dačić - premijer Srbije nalazi se još jedan kandidat za narodnog poslanika iz Vranja. To je Zagorka Aleksić (devojačko Baščarević, nadimak Gorica), Vranjanka koja duži niz godina živi u Beogradu. Rođena je 1987. u Podgorici, ali je odrasla u Vranju. Nju je kandidovala Jedinstvena Srbija. Po zanimanju je diplomirani politikolog - diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Ranije je bila odbornica u Skupštini grada Beograda ispred koalicije SPS - Jedinstvena Srbija, a narodni poslanik u Skupštini Srbije postala je 2020.

Lista socijalista za parlamentarne izbore ima 250 imena.

Na listi ima i dosta novih imena, ali su neka dobro poznata od ranije poput Dragana Markovića Palme, Vladana Zagrađanina, Dušana Bajatovića, Đorđa Milićevića, Ibra Ibrahimovića i dr.

Nosilac liste i prvi na listi je Ivica Dačić.

Najnovije vesti