Futsaleri u četvrtfinalu Kupa: Jastrebac - KMF Vranje 1:2

Posle ubedljive pobede u prvenstvu nad ekipom Zemun Samo pravo (8:1), ekipa KMF Vranje bila je uspešna i u osmini finala Kupa Srbije pobedivši u gostima Jastrepca u Blacu sa 1:2 (1:1).

Vranjanci nisu lako došli do trijumfa nad timom koji ih je prošle godine izbacio iz Kupa Srbije (posle izvođenja penala).

Jastrebac je i poveo u 14. minutu preko Vuletića, a do kraj apoluvremena poravnao je Jovanović u 15. minutu.

Na pobedu je tim iz Vranja čekao do poslednjeg minuta utakmice kada je plasman u četvrtfinale Kupa doneo Miloš Trajković.

On je pogodio mrežu gostiju 50 sekundi pre kraja meča, nakon što je golman domaćih odlučio da krene u kontranapad i izgubio loptu.

Jastrebac – Vranje 1:2 (1:1)

Blace – Dvorana: Čika Duško Jovanović. Sudije: Miloš Grujić, Aleksandar Ranđelović i Stevan Lazarević. Strelci: 1:0 Vuletić u 14, 1:1 Jovanović u 15, 1:2 Trajković u 40. minutu. Žuti karton: Vuletić (Jastrebac).

JASTREBAC: NIKOLIĆ, PETROVIĆ, SPASIĆ, CVETANOVIĆ, KNEŽEVIĆ, I. Stojanović, Bogićević, Ćalina, Radenković, Vuletić, M. Stojanović, Vukajlović, Miljković, Vukadinović.

VRANjE: MILENKOVIĆ, MILOSAVLjEVIĆ, D. TASIĆ, JOVANOVIĆ, TRAJKOVIĆ, Nikolić, Anđelković, Dodić, Krstić, Stojanović, Ivanović, Ristić, M. Tasić.

Iz ekipe KMF Vranje prokomentarisali su nakon utakmice da im se "vratilo sve" za prošlogodišnji poraz u Blacu.

"Lane smo igrali dobro, a opet ispali na penale.

Sada je bila teška utakmica, ne tako lepa za oko, ali prava rovovska bitka dve iskusne ekipe.

Igrali su dobro naši momci, kontrolisali utakmicu, ali nisu uspevali da probiju odličnu odbranu domaćina, ekipe koja je imala i nekoliko prilika posle kontri i polukontri.

Moramo naglasiti da smo i ovu utakmicu igrali bez Predraga Nikolića koji i te kako nedostaje ekipi.

Na kraju nas je i sreća malo pogledala kod postizanja gola, ali tako to biva.

Ko želi i trudi se na kraju mu se taj trud i isplati.

Idemo dalje ka cilju", poručuju iz KMF Vranje.

Preostali parovi Kupa Srbije

U ostalim mečevima osmine finala Kupa Srbije (sve se igraju u sredu) u Kragujevcu će se sastati Ekonomac i Student, Loznica grad 2018 dočekuje Zemun Samo pravo, Ivanjica šampiona FON-a, Nova Pazova će ugostiti ekipu Novog Pazara, Bečej niškog Kalču, a Novi Sad ekipu Vinter sporta iz Niša. Ekipa Konjarnika se zbog odustajanja Zvezde direktno plasirala dalje.

Vranjance već za vikend očekuje novo iskušenje kada će na gostovanju u Beogradu odigrati možda i derbi dosadašnjeg toka prvenstva Prve futsal lige protiv FON-a, aktuelnog šampiona Srbije i učesnika ovosezonske Lige šampiona.

FON je trenutno prvi na tabeli sa 26 bodova, a Vranjanci drugi sa bodom zaostatka.

U prvom delu prvenstva u Vranju bilo je 2:2.

Najnovije vesti