Dinamo suspendovao golmana Đurića pod sumnjom na nebranjenje

Fudbalski klub Dinamo iz Vranja suspendovao je čuvara mreže Uroša Đurića, ali prema poslednjim informacijama iz klupskih kancelarija tu neće biti stavljena tačka na ovaj slučaj, najavio je u pismenom saopštenju Upravni odbor kluba.

- Nije sramota sportski izgubiti, pa čak i ovako velikim rezultatom (0:6), pogotovo od tima koji svojim imenom i tradicijom to i zaslužuje.

Čestitke protivniku, ali!

To „ali” odnosi se na pojedinačne igrače i njihov odnos prema imenu Dinama i časti sportske igre koju naš klub gaji - napisano je u dopisu upravnog organa kluba koji je poslat medijima.

Iz UO Dinama preciziraju da su "preduzeli potrebne korake za povratak kluba u normalne sportske okvire".

- Jedna od odluka je i suspenzija golmana Uroša Đurića, koji je svojim branjenjem, odnosno nebranjenjem, doveo celu fudbalsku javnost, kako u Srbiji, tako i u našem gradu Vranju, u sumnju zbog postignutog rezultata.

Suspenzija se odnosi na golmana Đurića i verovatno na još nekolicinu igrača Dinama.

Kao klub, ograđujemo se od svih insinuacija i nagađanja, na koje je uticao konačan rezultat utakmice - navodi se u saopštenju UO.

Iako je Dinamo poslednji na tabeli sa samo sedam bodova, iz kluba tvrde "neće tako lako odstupiti u borbi za opstanak".

- Zato se i obraćamo javnosti i poručujemo da ćemo, uz sve nagomilane probleme, i ovaj uspešno rešiti i nastaviti našu sportsku borbu u ovoj istorijskoj sezoni za Dinamo.

Naši problemi će ostati samo naši i budite sigurni da ćemo ih rešiti na najbolji način za Dinamo, primenjujući propise Fudbalskog Saveza Srbije i Pravilnik o kažnjavanju FK Dinamo - zaključuje se u saopštenju.

Više prestoničkih medija objavilo je u utorak da golman Đurić navodno nije smeo da se vrati sa ekipom u Vranje posle utakmice s Partizanom, strahujući za svoju bezbednost, jer su ga, prema njegovim izjavama, iz kluba navodno "optužili za sve i svašta".

"NEKO ĆE ZAVRŠITI KARIJERU"

Radmilo Jovanović, prvi trener FK Dinamo nakon suspenzije Dragana Antića, izjavio je posle utakmice sa Partizanom u nedelju da je "prvi golman Dinama u susretu sa Čukaričkim povredio koleno".

- A i ovaj nije trenirao osam do deset dana.

Primio je kiks golove, to je neki problem u njegovoj glavi, ali ćemo mi to rešavati u okviru kluba.

Ili će neko da ode iz kluba ili će neko završiti karijeru - rekao je tada Jovanović.

Dinamo je u 17. kolu izgubio od Partizana u Beogradu sa 6:0.

Najnovije vesti