Dimitrijević: Ministar se pita o eventualnoj promeni na čelu ZC Vranje

Nebojša Dimitrijević, direktor Leskovačke bolnice, koga je prošle sedmice ministar zdravlja Zlatibor Lončar odredio za koordinatora Zdravstvenog centra (ZC) Vranje u momentu kada je grad proglašen za žarište korone, izjavio je u utorak za Vranje News da je oduka o eventualnoj promeni na čelu ZC "na ministru zdravlja".

- Moje je bilo da sagledam situaciju u Vranju i da ministru prenesem svoje utiske.

Izdvojila su se neka dva imena koja figuriraju kao eventualna nova rešenja za upravljanje zdravstvom u Vranju.

Poznato mi je da je jedan od ta dva kandidata juče bio na razgovoru kod ministra Lončara, a kakav je ishod tog razgovora i da li će on imati za posledicu nekakvu promenu na čelu ZC je na ministru i nikom drugom.

Moj je subjektivni osećaj da bi se, ukoliko uopšte bude promene, to moglo dogoditi do kraja ove radne sedmice - kazao je Dimitrijević za naš portal.

On je dodao da je njegova uloga u aktuelnoj koordinaciji radom ZC Vranje "nezahvalna".

- Što je bilo do mene, ja sam uradio.

Neke ljude u vranjskom zdravstvu znam, neke ne znam, tako da sam mislio da je najpoštenije da o imenima i eventualnim kadrovskim promenama odlučuje ministar na osnovu svog ličnog utiska.

Moj je generalni utisak da se u Vranju nekoliko prethodnih direktora malo zaboravilo.

Postanu direktori, krene sve dobro, prvih pet, šest meseci su svi operativni, a onda se nešto desi sa njima, promene se, da li misle da su nezamenljivi ili je nešto treće u pitanju, ne znam.

Uglavnom, svi smo mi smenjivi i moramo shvatiti da je u određenom momentu u nekoj zdravstvenoj ustanovi možda i potrebna sveža krv i nova energija - kazao je Dimitrijević u utorak za Vranje News.

Aktuelna v.d. direktorka ZC Vranje je Ljiljana Antić.

Ona je prošlog četvrtka smenila s funkcije upravnicu vranjskog Doma zdravlja Jadranku Ajanović zbog, kako je kazala za Vranje News, slučaja "neodgovornosti" u vezi sa pogrešnim revakcinisanjem pacijenta Slađana Antića iz Vranja.

ZC Vranje je sa Antićevom na čelu nedavno dodeljeno najviše gradsko priznanje - 31. januar.

Ljiljana Antić, inače specijalista interne medicine, rešenjem Ministarstva zdravlja postavljena je za vršioca dužnosti direktora Zdravstvenog centra Vranje u avgustu 2018.

Najnovije vesti