Antić: Upravnica Ajanović smenjena zbog neodgovornog postupka

V.d. direktorka Zdravstvenog centra Vranje Ljiljana Antić izjavila je u četvrtak uveče za Vranje News da je pred kraj radnog vremena smenila s funkcije upravnicu vranjskog Doma zdravlja Jadranku Ajanović "zbog neodgovornosti" u vezi sa slučajem pogrešnog revakcinisanja pacijenta Slađana Antića iz Vranja.

- Antić je, nakon što mu se to dogodilo, osim na adrese Ministarstva zdravlja, Batuta i drugih nadležnih institucija uputio pismo i meni koje je, kao i mnogo puta do sada, slučajno došlo do upravnice Doma zdravlja Jadranke Ajanović.

Problem je u tome što ga ona ovog puta nije prosledila meni, a obrazloženje joj je bilo da je želela "da me poštedi" znajući koliko posla imam kao rukovodilac ZC Vranje tokom pandemije.

Nisam mogla da pređem preko činjenice da je postojalo pismo o određenom problemu sa vakcinisanjem upućeno meni, a da nečijom neodgovnošću ja nisam na vreme saznala za taj problem i nisam mogla da reagujem da se on reši - rekla je Antić za Vranje News.

Ona je kazala da se još uvek ne zna ko će naslediti Ajanovićevu, da će se o tome tek odlučivati, a da će dužnost smenjene upravnice do izbora novog rukovodioca obavljati njen dosadašnji pomoćnik stomatolog Dragan Đošić.

Reagujući na postavljenje direktora leskovačke bolnice Nebojše Dimitrijevića za osobu koja će koordinirati radom ZC Vranje u budućem periodu, Antićeva je za naš portal rekla da je Dimitrijević "formalno postavljen na tu funkciju" i da će njegov zadatak biti da joj, u vremenu kada direktor ZC ima mnogo obaveza, "pomaže u radu".

- Nemam nikakav problem sa ljudima iz COVID sistema u Vranju, niti bilo kakve primedbe na njihov rad, osim ovog slučaja koji je takve prirode da nije mogao biti istolerisan.

Inače su svi koji se u Vranju bore protiv virusa COVID-19 u sistemu primarne i sekundarne zdravstvene zaštite za mene borci i heroji - rekla je v.d. direktorka ZC za naš portal.

Ona je na kraju kazala da je dosad u Vranju građanima dato 17.255 vakcina, od čega je oko 7.000 Vranjanaca revakcinisano drugom dozom.

- Mislim da smo obavili veliki posao i da je iza nas, ali i ispred nas veliki rad.

Nećemo odustati u borbi protiv koronavirusa.

O nama loše govore jedino ljudi koji ne rade ništa.

To je bolno za nas lekare, ali moramo se boriti i s tim - zaključila je Antićeva.

Najnovije vesti