Antić: Priznanje 31. januar velika čast za zaposlene u vranjskom zdravstvu

Nisam iznenađena što najznačajnije priznanje koje Grad Vranje uručuje institucijama povodom Dana grada ove godine ide baš Zdravstvenom centru (ZC) Vranje i ustanovama koje na svoj način takođe pružaju i čine kompletnom sveukupnu zdravstvenu zaštitu našim građanima - Zavodu za javno zdravlje Vranje i Apoteci Vranje, izjavila je v.d. direktorka ZC Ljiljana Antić.

- Prilika je da podsetim da se u Zdravstvenom centru Vranje leči blizu 300.000 građana Pčinjskog okruga i Kosovskog pomoravlja, što znači da više hiljada ljudi na dnevnom nivou dobije raznovrsne zdravstvene usluge u našoj ustanovi.

Iako je izuzetno teška godina za nama izazovi koje je ona postavila pokazali su da smo sposobni da se borimo, radimo i organizujemo pružanje zdravstvene zaštite za sve naše građane u svim segmentima, posebno u Kovid sistemu na najbolji mogući način.

Ovo je istovremeno priznanje i za odličnu saradnju ZCVranje i Kriznog štaba Grada Vranja u jednoj od najvažnijih bitaka, a to je bitka za ljudske živote i opstanak čovečanstva.

Za mene lično to je i priznanje za sve što nosi moj potpis, a čime je unapređeno zdravstvo na krajnjem jugu Srbije uz podršku predsednika Republike Srbije, Vlade i Ministarstva zdravlja - rekla je Antić.

Ona je podsetila da su u proteklom periodu završeni "izgradnja i stavljanje u funkciju Novog hirurškog bloka na šta se čekalo trinaest godina, opremanje i unapređenje mnogih pojedinačnih segmenata u okviru zdravstvene ustanove sopstvenim ulaganjima, značajno obnvljanje medicinske opreme najsavremenijim aparatima, realizacija kompletne rekonstrukcije stare bolnice koja je u toku, najveći broj zaposlenih lekara i medicinskih tehničara, najveći broj dodeljenih specijalizacija u periodu od 10 godina unazad do sada".

- U potpunosti smo spremni da zadamo konačan i odlučujući udarac u borbi protiv korone.

Sedam punktova u primarnoj zaštiti Zdravstvenog centra Vranje i prateći timovi su spremni i fantastično svakodnevno sprovode opštu imunizaciju našeg stanovništva.

Priznanje je zasluga svih zaposlenih u Zdravstvenom centru Vranja, od higijeničara i portira, medicinskih tehničara i sestara, lekara, nemedicinskog osoblja i rukovodstva Zdravstvenog centra Vranje.

Meni je samo pripala ogromna čast da u ime svih njih to priznanje primim i unesem u Zdravstveni centar Vranje.

Lično verujem da će iskustva koje smo doživeli u godini koja je prošla i u vreme u kojem sada jesmo, od nas stvoriti bolje, plemenitije i humanije ljude.

U to ime zahvaljujem se na priznanju u ime svih zaposlenih u ZC - rekla je Antić.

Najnovije vesti