Vranjanac koji je primio dve različite vakcine za N1: Nije mi bilo dobro

Muzičar iz Vranja Slađan Antić Gera, koji je greškom primio dve različite vakcine protiv koronavirusa, ispričao je za N1 da se i sada oseća "čudno".

- Nisam dobar, imao sam bolove u grudima, nesvesticu, šećer mi je skočio na 23, na 25, ne osećam se kao ranije - ispričao je on.

Objasnio je da je prvu dozu vakcine Fajzer primio 28. januara u Domu zdravlja u Vranju, gde je i dobio karton u kojem je pisalo koju je vakcinu primio i kad da dođe na revakcinaciju.

Ona mu je zakazana za 18. februar.

- Odlazim na punkt za vakcinaciju, igrom slučaja i poznajem lekara, lepo su me primili, i dok sam čekao da dobijem vakcinu pričao sam s doktorom, došla je sestra i dala mi vakcinu, doktor mi je rekao da je dobro što sam ovo primio, pošto zna da sam preležao koronu u julu, "ova je kineska super".

Ja sam se iznenadio, pitao sam "kako kineska", pa ja sam prvo primio Fajzerovu, i tu je nastao metež - ispričao je Antić.

Dodao je da je pitao doktora šta da radi, a on mu je rekao da neće biti nekih posledica, ali ga je uputio u Dom zdravlja, gde su mu rekli da ne znaju šta da rade.

Odatle su ga poslali u Zavod za higijenu, u kojem ga je primio načelnik.

- Rekao mi je da će da mi se javi, ja sam pitao da li sam revakcinisan, nisam znao šta da radim, bio sam zabrinut, i niko mi se nije javio do subote 27. februara - ispričao je Antić.

Na pitanje kako se osećao posle revakcinacije, kaže da je počela da ga hvata nesvestica, da je čak proveo četiri sata u urgentnoj medicini, gde je primio infuziju i urađena mu je analiza krvi, a odatle je poslat na interno odeljenje i na neurologiju, a neurolog mu je dao "neke lekove".

Na pitanje da li mu je neko rekao da je to njegovo stanje posledica revakcinacije, on kaže da niko nije hteo ništa konkretno da mu kaže.

Dodao je da ga je u nedelju pozvao telefonom državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.

- Bio je vrlo ljubazan, pitao me je kako sam i rekao mi da će da sankcioniše odgovorne i da će da me zovi svaki dan - naveo je Antić.

Na pitanje da li se obratio nekom od nadležnih po tom pitanju, odgovorio je da je 20. februara poslao pismo ministru zdravlja, Batutu, Institutu Torlak i direktorki Doma zdravlja, ali niko mu do sada ništa nije odgovorio.

- Nije mi stalo da ja nekog gonim, ali radi se o mom životu i zdravlju - poručio je Antić.

U poslednje vreme, gradovi na jugu Srbije nalaze se odmah posle Beograda po broju novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Prema najnovijim podacima, u Nišu ima 168 novozaraženih, u Vranju 64, a u Leskovcu 15.

Iz niškog Kliničkog centra su poručili da se njegovi kapaciteti ubrzano pune, a u Vranju je danas preminuo stariji čovek ispred COVID ambulante.

Najnovije vesti