Debata o nastupu Miše Vacića narednog petka u Bujanovcu

Vranje/Bujanovac - U Bujanovcu će se u petak 6. decembra održati tribina pod nazivom "Napokon Korisna Debata", u organizaciji Nacionalne koalicije za decentralizaciju (NKD), a povod je nedavni nastup lidera Srpske desnice Miše Vacića u Bujanovcu koji je uzburkao bujanovačku i srpsku javnost.

- Već tokom osnivanja odbora Srpske desnice u Bujanovcu od njenog predsednika Miše Vacića čule su se pretnje upućene neistomišljenicima, podele na "navodne i prave" Srbe, a nisu izostali ni stari, ali nezaboravljeni termini kukolj, domaći izdajnici i raseljavanje.

Srpska desnica je, podsećamo, ušla u vlast u nekoliko opština na jugu Srbije: u Medveđi, Vranju i Niškoj Banji, a stranačke odbore je, osim u Bujanovcu, formirala i u Lebanu, Bojniku i Svrljigu i niškim opštinama Pantelej, Medijana i Crveni krst - poručuju iz NKD pred ovu tribinu.

O tome "kako će formiranje Srpske desnice uticati na život građana u multinacionalnoj sredini" kakva je Bujanovac, te "ima li razloga za brigu" na tribini u Bujanovcu govoriće predsednik opštine Šaip Kamberi, predsednik OO Srpske desnice u Bujanovcu Zarije Mitić, urednik portala Bujanovačke Nikola Lazić i Nedžat Beljulji sa TV Spektri.

Moderatorka razgovora biće novinarka Gordana Bjeletić.

"Napokon Korisne Debate" organizuje Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) širom Srbije s ciljem "da se nađu konkretna rešenja za goruće probleme u lokalnim sredinama".

Do sada su "Napokon Korisne Debate" održane u Paraćinu i Leskovcu.

Debata u Bujanovcu održaće se u petak 6. decembra od 18 sati u Domu kulture Vuk Karadžić.

TAKO JE GOVORIO VACIĆ

Vacić je prilikom osnivanja odbora u Bujanovcu navodno "pretio proterivanjem" i uputio "uvrede predstavnicima Srba u lokalnim institucijama u Bujanovcu". Političare koji učestvuju u lokalnoj vlasti nazvao je "navodnim Srbima" i poručio da će "njihova mesta zauzeti predstavnici Vacićeve stranke".

- Najveći problem u Bujanovcu su domaći izdajnici koji šuruju sa Šiptarima i oni će biti raseljeni zato što drugima uništavaju živote, ali i ako budu sputavali Srpsku desnicu.

Ako treba iz svih gradova gde postoji Srpska desnica dovešćemo "najza.ebanije" ljude da raselimo ove koji vam uništavaju živote, ali prvo pokušajmo demokratski - rekao je Vacić, a prenose portal Bujanovačke pozivajući se na zabeležen tonski zapis sa ovog skupa.

Najnovije vesti