Dveri Bujanovca: Pretnje Miše Vacića ovde neće proći

"Najoštrije osuđujemo profašistički govor i pretnje Miše Vacića upućene drugim strankama, kao i pripadnicima drugih nacionalnosti u Bujanovcu", saopšteno je u petak iz opštinskog odbora Dveri u Bujanovcu povodom, kako se kaže, "skandaloznih izjava predsednika stranke Srpska desnica na osnivanju odbora te partije u Bujanovcu.

- Na ovakvom osetljivom području, kad je stanovništvo sluđeno raznoraznim pričama o razgraničenju, razmeni teritorija, fali samo jedna iskra koja može ionako jedva stabilizovano međunacionalno stanje da pretvori u požar, što nikom normalnom u Bujanovcu ne treba.

Ovaj "političar" ide tako daleko da preti raseljavanjem, po njemu nepodobnih, pa čak napada jednog od malobrojnih pravih intelektualaca srpske nacionalnosti u gradu i njegovu porodicu.

U svemu ovome ima elemenata teških krivičnih dela i očekujemo da se ovime pozabave i nadležni pravosudni organi.

Nadamo se da ovakva retorika Miše Vacića, koji kao individua ne zaslužuje nikakvu pažnju, nije smišljena u nekoj drugoj kuhinji, da bi se ovaj narod zaplašio, i kasnije prihvatio bilo kakvo rešenje prilikom rešavanja konačnog statusa Kosova i Metohije - navodi se u saopštenju OO Dveri Bujanvca koje je potpisao administrator odbora Predrag Stošić.

Kako javlja portal Bujanovačke, Vacić je prilikom osnivanja odbora u Bujanovcu navodno "pretio proterivanjem" i uputio "uvrede predstavnicima Srba u lokalnim institucijama u Bujanovcu".

Političare koji učestvuju u lokalnoj vlasti nazvao je "navodnim Srbima" i poručio da će "njihova mesta zauzeti predstavnici Vacićeve stranke", javljaju Bujanovačke.

- Najveći problem u Bujanovcu su domaći izdajnici koji šuruju sa Šiptarima i oni će biti raseljeni zato što drugima uništavaju živote, ali i ako budu sputavali Srpsku desnicu.

Ako treba iz svih gradova gde postoji Srpska desnica dovešćemo "najza.ebanije" ljude da raselimo ove koji vam uništavaju živote, ali prvo pokušajmo demokratski - rekao je Vacić, a prenose Bujanovačke.

- Doći će ljudi, ako treba blokiraćemo ceo grad protiv onih koji korupcijom uništavaju vaše mesto.

Dolaziću ovde dok ih ne oteramo.

Problem je kukolj u našim redovima, a drugi narodi nek se bore za svoje predstavnike, pa ćemo razgovarati i sarađivati, jer zajedno treba da živimo, zajedno da ostanemo ovde.

Mi se trudimo za Srbe, oni nek se trude za sebe - prenose Bujanovačke Vacićev govor.

Najnovije vesti