Besplatni udžbenici za osnovce i u Surdulici

Vranje - Nakon odluke lokalne samouprave u Surdulici da se đacima osnovnih škola obezbede besplatni udžbenici, zadovoljstvo i interesovanje roditelja su veliki.

Kako je saopšteno iz opštine Surdulica, do sada se prijavilo 930 roditelja.

Na području Surdulice ima sedam osnovnih škola.

Predsednica opštine Aleksandra Popović navodi da ova inicijativa predstavlja "posvećenost rukovodstva opštine pružanju kvalitetnog obrazovanja i podrške učenicima i njihovim porodicama".

"Svesni su da trošak nabavke udžbenika može biti veliki teret za mnogobrojne porodice, posebno u današnje vreme kada se suočavamo sa različitim izazovima.

Ova inicijativa, osim što će finansijski rasteretiti roditelje, omogućiće đacima da se fokusiraju jedino na svoje obrazovanje i ostvarenje svojih potencijala", kaže Popović.

Ona dodaje da nadležni u lokalnoj samoupravi "veruju u moć obrazovanja" i da "snažno podržavaju svakog đaka u ostvarenju ličnih ciljeva".

"Naša opština je posvećena unapređenju obrazovnog sistema, obezbeđenju resursa i podrške svim đacima koji žive na ovom području.

Besplatna dodela udžbenika je samo jedna od mnogih inicijativa koje sprovodimo, kako bismo obezbedili pravedan i inkluzivan obrazovni sistem", navodi predsednica opštine.

Dodaje da nadležni "preduzimaju korake koji će obezbediti prosperitetnu budućnost đaka".

"Verujemo da je obrazovanje temelj za razvoj zajednice i stvaranje bolje budućnosti za sve nas", ističe Popović.

Prijavljivanje roditelja za besplatne udžbenike i dalje je moguće i oni to mogu učiniti u Uslužnom centru opštine Surdulica.

Komentari

Najjača opština, a u istoj najjači ljudi.Sa reci na dela.Vredi ostati i živeti u Surdulici.Roditelji su oduševljeni ovim potezom velikog čoveka Novice Tonceva i predsednice.Ovo je potez za čistu desetku

Ovaj potez opštine Surdulica je pokazao kako se misli na decu.Ovaj gest je mene rasplakao .otac sam troje dece.Spasen sam velikih troškova. Želim puno uspeha u radu nadležnima i ministru Toncevu koji misle na decu Surdulice

U PRAVU SU SVI KADA KAZU GRAD MLADOSTI,SPORTA,KULTURE.JOS DA JE BOSANAC BIO OTVORIO BAR JEDNU FIRMU KADA JE BIO DRZAVNI SEKRETAR,A MOGAO JE ...SURDULICA BI BILA FILADELFIJA.SVA SRECA DA IMAMO NOVICU TONCEVA.PARK,BAZEN.FULL FULOVA.TERENI,SADA KNJIGE.PUTEVI TIP TOP.NOVICA ZA PREMIJERA

Najnovije vesti