AKCIJA NU Umetnošću protiv dosade: Radovi Anđele Protić FOTO

Narodni univerzitet (NU) u Vranju u vreme vanrednog stanja započeo je kampanju "Umetnošću protiv dosade", predstavljajući polaznike vlastite Likovne radionice i njihove kreativne radove koji su nastali od vremena uvođenja vanrednog stanja u državi.

Onlajn radionica, imajući u vidu uspešnost akcije i veliku zainteresovanost ljubitelja umetnosti za ovaj vid predstavljanja slikarskih nada Vranja, nastavljena je i nakon ukidanja vanrednog stanja.

Jedna od polaznica radionice koja će biti predstavljena u sklopu ove kampanje je Anđela Protić.

Rođena je u Vranju 1997. godine.

Završila je OŠ J.J. Zmaj i Gimnaziju Bora Stanković u Vranju.

Trenutno je student Pedagoškog fakulteta i ima veliku želju da deci školske dane ispuni ljubavlju, notama i divnim bojama.

Tri godine zaredom proglašavana je za najboljeg studenta svog fakulteta od strane Univerziteta u Nišu.

Završila je i osnovnu Muzičku školu Stevan Mokranjac, svira klavir.

Dobitnica je mnogobrojnih republičkih i međunarodnih muzičkih nagrada na takmičenjima.

Pored muzike i pevanja, slikanje i crtanje su joj hobi od detinjstva.

FENOMEN LIKOVNE RADIONICE

Otvaranjem Likovne radionice mladi Vranjanci dobili su mesto koje im omogućava kompletno upoznavanje sa svim vidovima likovnog izražavanja (slikarstvo, vajarstvo, grafika i sl), shodno sklonostima i potrebama. Radionica pre svega priprema decu za polaganje prijemnih ispita za srednje škole, fakultete umetnosti, arhitekture i upravo je rezultat polaznika na ovim ispitima najveći uspeh Likovne radionice. Od 1997. godine do danas željene fakultete i škole upisalo je 227 polaznika, a imajući u vidu težinu prijemnog ispita i mali broj primljenih kandidata, to je ogroman uspeh. Polaznici Likovne radionice studiraju na svim fakultetima u zemlji, ali i u Bugarskoj, Hrvatskoj, Italiji, Makedoniji... Likovna radionica dobila je 2007. godine nagradu Sedmi septembar od grada Vranja "za izuzetne rezultate u oblasti kulture".

Najnovije vesti