AKCIJA NU Umetnošću protiv dosade: Radovi Emilije Đorđević FOTO

Narodni univerzitet (NU) u Vranju u vreme vanrednog stanja započeo je kampanju "Umetnošću protiv dosade", predstavljajući polaznike vlastite Likovne radionice i njihove kreativne radove koji su nastali od vremena uvođenja vanrednog stanja u državi.

Onlajn radionica, imajući u vidu uspešnost akcije i veliku zainteresovanost ljubitelja umetnosti za ovaj vid predstavljanja slikarskih nada Vranja, nastavljena je i nakon ukidanja vanrednog stanja.

Jedna od polaznica radionice koja će biti predstavljena u sklopu ove kampanje je Emilija Đorđević.

Rođena je 2001. godine u Vranju.

Završila je osnovnu školu Vuk Karadžić, a trenutno pohađa četvrtu godinu Gimnazije Bora Stanković.

Treću godinu je provela u Sjedinjenim američkim državama na studentskoj razmeni.

Svoje umetničke sposobnosti otkrila je kroz interesovanje za modu i modni dizajn.

Njene ambicije se kreću u pravcu kostimografije i modnog dizajna.

Uživa u kreiranju i crtanju haljina i modne odeće.

Od malena je pravila balske haljine od raznih materijala.

Tada je sve počelo.

Moto joj je "Uvek je moguće napraviti nešto ni iz čega".

FENOMEN LIKOVNE RADIONICE

Otvaranjem Likovne radionice mladi Vranjanci dobili su mesto koje im omogućava kompletno upoznavanje sa svim vidovima likovnog izražavanja (slikarstvo, vajarstvo, grafika i sl), shodno sklonostima i potrebama. Radionica pre svega priprema decu za polaganje prijemnih ispita za srednje škole, fakultete umetnosti, arhitekture i upravo je rezultat polaznika na ovim ispitima najveći uspeh Likovne radionice. Od 1997. godine do danas željene fakultete i škole upisalo je 227 polaznika, a imajući u vidu težinu prijemnog ispita i mali broj primljenih kandidata, to je ogroman uspeh. Polaznici Likovne radionice studiraju na svim fakultetima u zemlji, ali i u Bugarskoj, Hrvatskoj, Italiji, Makedoniji... Likovna radionica dobila je 2007. godine nagradu Sedmi septembar od grada Vranja "za izuzetne rezultate u oblasti kulture".

Najnovije vesti