Zaharijev: Bosilegrad ide punom parom napred

Vranje - U Bosilegradu se, uprkos složenoj epidemiološkoj situaciji, realizuju razni projekti, uz poštovanje svih propisanih mera zaštite, izjavio je TV Info Bosilegrad Vladimir Zaharijev, predsednik bosilegradske opštine.

Govoreći o aktuelnim projektima, Zaharijev je istakao da se trenutno radi na poboljšanju sistema vodosnabdevanja u ovoj opštini, te da će oko 95 odsto radova uskoro biti završeno, čime će opština dobiti kvalitetno vodosnabdevanje, kako je rekao, "na zadovoljstvo građana".

- Ono što je takođe aktuelno su završetak hale i fasade u osnovnoj školi.

Reč je o dva dogovorena projekta sa državom u kojima ima i opštinskog učešća - rekao je Zaharijev.

Vrednost projekta na sportskoj hali je više od 14 milona dinara, a školske fasade oko 6 miliona.

- Pre mesec i po dana završen je kej u dužini od 220 metara.

Preko Ministarstva privrede dogovoren je projekat u vrednosti oko 12 miliona dinara sa opštinskim učešćem od oko 3,5 miliona, čija realizacija podrazumeva rekonstrukciju nekadašnje "Karaule".

U planu je da se objekat renovira iz temelja i dobije smeštajne kapacitete od 37 mesta za spavanje u svrhe razvoja turizma.

To će u početku biti mesto gde će prvenstveno lovci sa svih strana moći da dođu; takođe ljudi odavde moći će da dovode svoje prijatelje iz inostranstva jer su smeštajni kapaciteti Bosilegrada u ovom trenutku više nego skromni - rekao je Zaharijev.

On je dodao da se sa investicijama u ovoj opštini neće stati.

- Tek predstoje projekti za koje će ova opština aplicirati, a jedan od najvažnijih je izgradnja igrališta u industrijskoj zoni - kazao je on.

Zaharijev je na kraju najavio dolazak investitora koji bi trebalo da utiču na poboljšanje privredno-ekonomskog ambijenta u ovoj opštini.

Najnovije vesti