Zuja ima rok do kraja nedelje da napusti prostorije TV Bujanovac

Televizija Bujanovac moraće do kraja ove sedmice da napusti prostoriju Doma kulture, ustupljenu nekada davno na korišćenje, kako bi se taj prostor ponovo koristio kao čitaonica Biblioteke "14. Novembar“", najavljeno je iz opštinskih struktura.

Poslednji nalog za iseljenje upućen je krajem prošle godine, a sudeći po najavi zamenika predsednika opštine Stojanče Arsića, svojevrsni spor oko prostorije "biće rešen u toku ove nedelje".

- Postigli smo dogovor da RTB napusti prostoriju.

Preuzimanje je bilo zakazano za prošli petak, ali je odloženo zbog posete Aleksandra Vučića i kako su nam rekli, obaveza zaposlenih - potvrdio je Arsić za Bujanovačke.

Nakon privatizacije Televizije Bujanovac iz lokalne samouprave su „u više navrata od novog vlasnika Zorana Veličkovića zahtevali da oslobodi prostoriju" u kojoj je nekada bila čitaonica gradske biblioteke, a potom redakcija lokalne medijske kuće.

Inače, lokalna samouprava je pokrenula i pitanje dva opštinska stana, koje još od osnivanja zauzima Televizija Bujanovac, tada javno preduzeće.

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi je ranije rekao da opštinske prostorije sada već privatna televizija koristi tri godine besplatno, što lokalna samouprava više nema nameru da toleriše.

Pitanje je koliko je u ovom slučaju moguć dogovor, kao u slučaju prostorije Doma kulture, s obzirom na to da Veličković zastupa stav da je Televizija Bujanovac "nasledila pravo na trajno korišćenje" tih prostorija i to "bez naknade".

Nakon povlačenja države iz medija i neuspešne privatizacije Javnog preduzeća Radio-televizija Bujanovac, Zoran Veličković je postao većinski vlasnik ovog preduzeća maja 2017. godine, otkupivši većinski udeo od jednog deoničara za jedan dinar.

Veličković u svom vlasništvu ima i Radio televiziju Vranje.

Samo sa projektima dve medijske kuće na raznim konkursima za sufinansiranje medijskih sadržaja prošle godine je "pečalio" više od 100.000 evra.

Komentari

Zujo tatko ti dobri ni ti gi neste kupili pa da se baskaris u tudju imovinu. Ovog puta neces moci. Podrzavam opstinsko rukovodstvo Bujanovca da ti ne dozvoli. Kupiti opremu za studio za 1 din? Tebi treba konfiskovati. Dace bog da ces morati da dokazes odakle ti sve sto imas.

Najnovije vesti