Veličković: Prostorije TV Bujanovac su naše zauvek

Televizija Bujanovac je pravni sledbenik javnog preduzeća koje ima ugovor o trajnom korišćenju prostorija u kojima se sada nalazi, i to bez naknade - izjavio je Zoran Zuja Veličković, vlasnik ove lokalne televizije, kojoj je Opštinsko veće naložilo da oslobodi prostorije Doma kulture, prenose Bujanovačke.

Opštinsko veće od TV Bujanovca zahteva da Domu kulture, odnosno Biblioteci 14. novembar vrati prostor u kojem je nekada bila čitaonica.

- Namera nam je da tom prostoru vratimo prvobitnu namenu - rekao je na poslednjoj sednici veća predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi.

Po njegovim rečima, TV Bujanovac je ignorisala nekoliko zahteva da oslobodi spornu prostoriju pa će po svemu sudeći Opština biti primorana da pribegne zakonskim mehanizmima.

Međutim, većinski vlasnik TV Bujanovac Zoran Veličković negira ove navode.

- Nije bilo više naloga, ni pisanih, ni usmenih, ovo je prvi zvaničan nalog koji smo dobili - kazao je Veličković.

Kao vlasnik TV Bujanovac ponašaću se u skladu sa svim preuzetim pravima i obavezama proisteklim iz prenosa vlasništva, a jedno od njih je i pravo na trajno korišćenje tih prostorija bez naknade, na osnovu ugovora javnog preduzeća čiji je TV Bujanovac pravni sledbenik - naveo je Veličković na Kamberijevu najavu o pokretanju pitanja dva opštinska stana koje, kako je rekao, ova medijska kuća koristi besplatno već tri godine.

Nakon povlačenja države iz medija i neuspešne privatizacije Javnog preduzeća Radio-televizija Bujanovac, Zoran Veličković je postao vlasnik ovog preduzeća maja prošle godine, otkupivši većinski udeo od jednog deoničara za jedan dinar.

Veličković u svom vlasništvu ima i Radio televiziju Vranje.

Najnovije vesti