Kamberi seli Zuju Veličkovića iz prostorija i stanova TV Bujanovac

Televiziji Bujanovac, koju je u proleće prošle godine za dinar od jednog deoničara na poklon dobio Zoran Veličković Zuja, inače i većinski vlasnik Radio televizije Vranje, Opštinsko veće Bujanovca naložilo je da iseli svoju opremu i inventar iz prostorija u Bujanovcu.

Kako piše portal Bujanovačke, odluka je doneta na sednici Opštinskog veća u subotu, uz najavu u oštrom tonu da će, ukoliko Veličković dobrovoljno ne napusti taj prostor, "biti primenjeni zakonski mehanizmi".

Opštinsko veće traži da se prostorije u Domu kulture oslobode "kako bi taj prostor bio vraćen Biblioteci 14. novembar", najavio je predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi.

- Namera nam je da tu ponovo bude čitaonica u sklopu biblioteke, odnosno da vratimo prostoru prvobitnu namenu.

Nakon privatizacije, Televizija Bujanovac je nekoliko puta ignorisala naše zahteve, ako i sada to bude slučaj bićemo prinuđeni da posegnemo za zakonskim merama - rekao je predsednik opštine Šaip Kamberi.

Takođe, najavljeno je i "pokretanje pitanja dva opštinska stana koje pomenuta televizija besplatno koristi već tri godine", rekao je Kamberi.

Na račune dve TV kuće u vlasništvu Veličkovića u Bujanovcu i Vranju, posle medijskog i pobočnih konkursa za medije Ministarstva za infiormisanje, grada Vranja i opština na području Pčinjskog okruga, "leglo" je samo u poslednje vreme preko 150.000 evra u sklopu programa za projektno sufinansiranje medijskih sadržaja, a u poslednje tri godine najmanje između 300.000 i 400.000 evra.

U ovu sumu nisu uračunati prihodi od TV prenosa skupštinskih sednica, prihodi od oglašivača i drugih poslova koje dve kuće rade po ugovorima o poslovno-tehničkoj saradnji.

Nakon kupovine TV Bujanovac Veličković je medijima rekao da njegov udeo u toj kući iznosi 50,01 odsto.

Udeo u RT Vranje mu je preko 60 odsto.

Najnovije vesti