Zona Jug: Posle oduzimanja bodova pobeda Pčinje na teškom gostovanju

Uprkos pobedi od 2:3 na teškom gostovanju Balkanskom u Dimitrovgradu FK Pčinja iz Trgovišta zaostaje pet bodova u odnosu na prvoplasiranu Vlasinu iz Vlasotinca posle odigranog 23. kola fudbalske Zone Jug.

Pčinjani ne samo da su za nedelju dana izgubili prednost od dva boda u odnosu na Vlasotinčane nego su "pali" u zaostatak od pet bodova jer je trgoviškom klubu posle kazne oduzeto sedam bodova zbog lošeg vođenja evidencije i nastupanja suspendovanog fudbalera Stefana Jovića u dve prvenstvene utakmice.

Tako je Vlasina, zahvaljujući pobedi u ovom kolu nad poslednjeplasiranom Jablanicom u Medveđi (0:5) sačuvala pet bodova prednosti stečenih "za zelenim stolom" posle par-forfe registrovanih mečeva (po 3:0 za protivnike Pustu reku i Jedinstvo u Gornjoj Stopanji koje je inače FK Pčinja dobila).

Od ostalih klubova iz Pčinjskog okruga Vranjska Banja je ovog vikenda na svom terenu kraj Banjštice poražena od Jedinstva iz Gornje Stopanje sa 3:6, Mladost je u Bosilegradu odigrala nerešeno 3:3 sa pirotskim Jedinstvom, dok je Morava iz Vladičinog Hana osvojila bod (2:2) na gostovanju u Pirotu protiv Tanaska Rajića.

Pošto im je Pčinja na bizaran način prepustila prvo mesto Vlasina sa 52 sada ima pet bodova prednosti ispred tima iz Trgovišta.

Vranjska Banja je sedma sa 35 bodova, a hanska Morava osma sa 33.

Četvrti klub iz Pčinjskog okruga Mladost iz Bosilegrada je na pretposlednjem petnaestom mestu sa 16 bodova.

BIZARNA GREŠKA PČINJANA

Fudbalski klub Pčinja praktično je sam sebe eliminisao iz trke za plasman u Srpsku ligu Istok, jer klubu zbog lošeg vođenja evidencije o žutim kartonima između ovog i prošlog kola oduzeto sedam bodova. Zvanična tabela pokazuje da je do prošlog kola prvoplasirana Pčinja, koja je imala dva boda prednosti nad Vlasinom iz Vlasotinca, sada u zaostatku od 5 bodova. Tim se, imajući u vidu formu Vlasine, najverovatnije izgubili istorijsku šansu za plasman u Srpsku ligu Istok, čemu nikada nisu bili bliži. Klub iz Trgovišta napravio je previd jer je za Pčinju na utakmicama sa Pustom Rekom i Jedinstvom iz Gornjeg Stopanja nastupao Stefan Jović, fudbaler koji je zbog kartona bio pod suspenzijom. Do te greške navodno je došlo posle smrti sekretara kluba iz Trgovišta koji je vodio evidenciju o kartonima, a njegovi naslednici se navodno nisu snašli.

U sledećem 34. kolu Pčinja će dočekati OFK Brzi Brod, Vlasina bosilegradsku Mladost, Morava Budućnost iz Orašja, dok će Vranjska Banja biti gost Mladosti u Medoševcu.

Najnovije vesti