Krstić: Ne možemo da poverujemo šta je snašlo FK Pčinju

Gubitak bodova FK Pčinja u fudbalskoj Zoni Jug posledica je tehničkog propusta jer je došlo do zabune u vođenju evidencije o igračima pod suspenzijom zbog parnih i crvenih kartona posle smrti sekretara kluba, izjavio je za Vranje News predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić.

- Celo Trgovište je ove sezone živelo za FK Pčinja; imamo fantastičnu godinu, nedavno smo ostali neporaženi i kod Vlasine u Vlasotincu koja nas prati u stopu na putu ka Srpskoj ligi Istok, ali se onda u jednom danu srušilo sve.

Nezapamćen i neverovatan propust, čovek koji je nasledio sekretara se očito nije snašao i dopušteno je da za klub nastupi igrač pod suspenzijom.

Nažalost, klub je kriv.

Već su nam oduzeta četiri boda, celo Trgovište tuguje.

Svi smo ove godine živeli za klub, navijači su u poslednje vreme putovali na utakmice koje smo igrali na gostovanjima.

Nikada u istoriji nismo bili bliži plasmanu u Srpsku ligu, ali desilo se ovo - kazao je Krstić za Vranje News.

On je izrazio bojazan da će osim tri boda protiv Puste reke i jednog na ime disciplinske mere za taj propust zbog igranja suspendovanog Stefana Jovića Pčinja ostati i bez bodova iz meča koji je takođe dobila na terenu protiv Jedinstva u Gornjoj Stopanji, jer je Jović igrao i na tom meču, doduše kao igrač koji je ušao sa klupe.

Sporni su mečevi 21. (sa Pustom rekom kod kuće koji je Pčinja dobila sa 1:0) i 22. kola (pobeda nad Jedinstvom u Gornjoj Stopanji 0:1).

To je šest bodova i sa onim jednim disciplinskim to bi bilo ukupno sedam oduzetih, što znači da će Pčinja u periodu između dva prvenstvena kola sa dva boda prednosti biti u zaostatku od pet bodova za Vlasinom.

- Ne znam šta da vam kažem, svi smo razočarani, mnogo je celo Trgovište uložilo u ovaj uspeh i sada da nam se desi ovakav peh.

Još ne možemo da poverujemo - kazao je Krstić za naš portal.

Klub vodi evidenciju

Situacija koja se dogodila FK Pčinja regulisana je članovima 43 i 44 dokumenta koji se zove "Propozicije takmičenja za prvenstvene utakmice zonskih liga FS RIS za prvenstvo takmičarske 2018/19. godine".

U članu 43 kaže se da nadležni organ FSRIS vodi evidenciju o javnim opomenama, objavljuje ih u Službenom biltenu i kontroliše izvršenja automatske kazne.

U članu 44 precizira se da se kao javna opomena smatra "svaka sudijska opomena upisana u zapisnik prvenstvene utakmice".

- Ako igrač na utakmici dobije javnu opomenu i na istoj bude isključen zbog dobijanja druge javne opomene,
igrač se disciplinski kažnjava zbog isključenja, a javne opomene se ne evidentiraju.

Svaki klub je dužan da na osnovu zapisnika sa utakmice vodi evidenciju svojih opomenutih igrača.

Ukoliko klub ne postupi u smislu prethodne tačke i nastupi sa igračem koji nije imao pravo igranja, utakmica će po žalbi protivnika ili po službenoj dužnosti biti registrovana službenim rezultatom 3:0 (par-forfe) u njegovu korist, a klub i igrač će biti kažnjeni po odredbama Disciplinskog pravilnika FSS - piše u članu 44.

Najnovije vesti