Vujačiću opet 30 godina za Jugetovo ubistvo, ima pravo žalbe

Marjan Vujačić iz Podgorice osuđen je u ponovljenom postupku nepravnosnažno na 30 godina zatvora za ubistvo Jugoslava Cvetanovića, koje se dogodilo u septembru 2017. u Vranju.

Ovakvu odluku donelo je u sredu Krivično veće Višeg suda u Vranju, kojim je predsedavala sudija Tatjana Mihajlović, saopšteno je iz ovog suda.

U ponovnom postupku Vujačić je osuđen za krivično delo teško ubistvo, u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

"Prema optuženom je produžen pritvor do upućivanja optuženog u zavod za izvršenje krivičnih sankcija", navodi se u saopštenju suda koje je prosleđeno medijima.

Vujačić i njegovi advokati, kao i tužilaštvo, imaju pravo žalbe na ovu prvostepenu presudu neposredno višem sudu.

Odluka u ovom slučaju Apelacionog suda u Nišu po toj žalbi biće konačna i pravnosnažna.

Podsećanja radi, prva osuđujuća nepravnosnažna presuda u ovom predmetu, takođe na 30 godina zatvora, bila je ukinuta u junu 2021. kada je Apleacioni sud u Nišu usvojio žalbu Vujačićeve odbrane.

Tokom postupka maksimalnu kaznu za okrivljenog zahtevalo je Više javno tužilaštvo (VJT) u Vranju, a Vujačićevi branioci tražili su oslobađajuću presudu sa argumentacijom "nedostatka dokaza".

Prema navodima prvostepene presude Vujačić je, navodno, izvršio zločin tako što je 27. septembra 2017. prišao s leđa Cvetanoviću i iz "škorpiona" u njega ispalio četrnaest hitaca u haustoru kompleksa zgrada Lepa Brena u centru Vranja, od kojih ga je deset pogodilo.

Cvetanović je preminuo na licu mesta.

Više javno tužilaštvo u Vranju podiglo je optužnicu protiv Vujačića 12. decembra 2019. godine "zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo i na podmukao način lišio života" Cvetanovića.

Ubijeni Jugoslav rođeni je brat Saše Cvetanovića, osuđenog za ubistvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića.

Najnovije vesti