Ukinuta presuda Vujačiću za Jugetovo ubistvo

Apleacioni sud u Nišu usvojio je žalbu odbrane Podgoričanina Marjana Vujačića, navodnog pripadnika "škaljarskog klana", i na taj način ukinuo presudu kojom je osuđen na 30 godina zatvora u vezi sa slučajem ubistva Jugoslava Cvetanovića u Vranju, u septembru 2017, piše crnogorski Dan.

Vujačić je, pred krivičnim većem Višeg suda u Vranju kojim je predsedavala Tatjana Mihajlović Jovanović, bio nepravnosnažno osuđen u januaru ove godine na 30 godina zatvora, zbog krivičnog dela "teško ubistvo".

Maksimalnu kaznu za okrivljenog u prvostpenom postupku zahtevalo je Više javno tužilaštvo (VJT) u Vranju, a Vujačićevi branioci tražili su oslobađajuću presudu "usled nedostatka dokaza".

Prema navodima prvostepene presude Vujačić je, navodno, izvršio zločin tako što je prišao s leđa Cvetanoviću i iz "škorpiona" u njega ispalio četrnaest hitaca od kojih ga je deset pogodilo.

Cvetanović je preminuo na licu mesta.

Podsećanja radi, Vujačić je osim za krivično delo teško ubistvo osumnjičen i za "nedozvoljenu proizvodnju, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija".

UBISTVO KOD "LEPE BRENE"

Više javno tužilaštvo u Vranju podiglo je optužnicu protiv Vujačića 12. decembra 2019. godine "zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo i na podmukao način lišio života" Cvetanovića. Ubijeni Vranjanac Jugoslav Cvetanović rođeni je brat Saše Cvetanovića, osuđenog za ubistvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića. Jugoslav, u to vreme tridesetjednogodišnjak, ubijen je rafalom iz vatrenog oružja 27. septembra 2017. godine u haustoru kompleksa zgrada "Lepa Brena" u centru Vranja.

Najnovije vesti