Podignuta optužnica za ubistvo Jugoslava Cvetanovića u Vranju

Protiv M.V. (34) Više javno tužilaštvo (VJT) u Vranju podiglo je optužnicu kojom ga tereti za ubistvo Vranjanca Jugoslava Cvetanovića (31), brata Saše Cvetanovića (35), nepravosnažno osuđenog za ubistvo Nikole Bojovića, mlađeg brata Luke Bojovića.

Blic od nedelje piše da je M.V. optužen za teško ubistvo na podmukao način.

On se tereti da je 27. septembra 2017. hicima iz vatrenog oružja usmrtio Jugoslava Cvetanovića u neosvetljenom haustoru kompleksa zgrada "Lepa Brena" u centru Vranja.

U istrazi koju je pokrenulo Više javno tužilaštvo u Vranju saslušani su svedoci, među kojima i brat ubijenog Jugoslava, Saša Cvetanović, nepravnosnažno osuđen na 35 godina zatvora za ubistvo mlađeg Bojovića.

M.V. je nakon hapšenja dovođen u vezu sa četiri likvidacije (osim Cvetanovića i za ubistva Veselina Kalezića i Mila Ilića u Podgorici, te Gorana Tasića Gokčeta iz Vranja u Amsterdamu, ali je zasad optužen samo za jednu likvidaciju.

- Istrage u Podgorici još traju, a za Holandiju zasad nemam informacija - rekao je za "Blic" advokat Borivoje Borović, branilac M.V.

Prema njegovim rečima, ukoliko bude optužen i za ubistva u Podgorici, moguće je da će ta suđenja biti ustupljena našem pravosuđu te da će postupak protiv njega biti objedinjen.

M.V. je u junu uhapšen u Novom Sadu zbog sumnje da je koristio lažne isprave na ime Miloš Begović, a tada su privedene i dve službenice MUP-a Srbije, koje su mu, navodno, za 1.500 evra izdale falsifikovana dokumenta.

MUP je tada saopštio i da je M.V. osumnjičen za ubistvo Jugoslava Cvetanovića.

Dva dana kasnije, policija je saopštila i da se sumnjiči za još pomenute tri likvidacije.

U međuvremenu crnogorska policija je uhapsila Podgoričanina R.P. (36), osumnjičenog da je pomagao M.V. da počini ubistva, tako što mu je nabavljao vozila i pratio žrtve.

M.V. je pre nekoliko dana optužen za falsifikovanja isprava.

Osim njega, optužni predlog je podignut i protiv J.P, policijske službenice koja se tereti za zloupotrebu službenog položaja, kao i protiv B. N. zbog podstrekavanja i pomaganja.

Zbog falsifikovanja isprava, optužni predlog je podnet i protiv Z.M.

Najnovije vesti