Vučićev predizborni miting: Kvota za Pčinjski okrug 4.300 ljudi bez Vranja

Sudeći prema prepisci Nenada Mitrovića, predsednika bujanovačkog odbora SNS-a i članstva, koju je objavio portal Bujanovačke, za 30. maj planiran je miting te stranke u Vranju na kome bi trebalo da se pojavi i Aleksandar Vučić, lider naprednjaka i predsednik države.

U viber prepisci Mitrović navodi da se radi o instrukcijama koje je dobio iz viših partijskih struktura, odakle se vidi da su odbori u Surdulici i Hanu u obavezi da miting dovedu po 1.500 ljudi, Trgovište i Bujanovac po 500, Bosilegrad 200 i Preševo 100 članova i simpatizera SNS-a.

Iz prepiske koja datira od 17. maja nalaže se da se što pre angažuju autobusi, što je "važno zbog parkinga i mesta", ali i zbog važnosti događaja i "očekivanja koje imaju vrh stranke i predsednik".

Mitrović u narednoj poruci objašnjava da je direktivu dobio od Okružnog odbora.

- Ovo je poruka koju sam dobio od Okružnog odbora, krenite u organizovanje ljudi, a ja ću da rezervišem autobuse - piše Mitrović.

Bujanovačke su, kako pišu, nezvanično od nekoliko funkcionera SNS-a u Vranju saznale da se za kraj maja planira miting pred izbore 21. juna, uz ogradu da bi mogla da ga odloži loša epidemiološka situacija.

Takođe je bujanovački portal Mitroviću poslao poruku da potvrdi informaciju do koje je ovaj medij došao, ali do objavljivanja teksta nije dobijen odgovor.

Uoči najavljenog događaja Vranje važi za najveće žarište koronavirusa u Srbiji sa gotovo 70 registrovanih slučaja proteklih dana.

Republički i lokalni izbori, planirani za 26. april, odloženi su zbog vanrednog stanja i borbe protiv COVID-19, a i ranije je planirano bilo da kampanja SNS-a krene iz Vranja, mitingom 14. marta.

Najnovije vesti