Vučić i Gašić obišli Vatrogasno-spasilačko odeljenje u Trgovištu FOTO

Vranje - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, obišli su u subotu novoizgrađeni objekat Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Trgovištu.

"Daćemo sve od sebe da ovde u Trgovištu dovedemo jedan mali pogon, malu fabriku da može da zaposli deo ljudi, posebno žena, kako biste mogli da ostanete na svojim ognjištima i da čuvate Srbiju.

Naš posao će biti da poboljšamo uslove života ovde na jugu, moramo da sačuvamo jug Srbije", rekao je Vučić.

On je dodao da je Trgovište "mesto koje čuva i štiti Srbiju".

"Zato nam je važno da uradimo sve što je moguće, da vam pomognemo oko putne infrastrukture, znam da tu imate najviše problema.

Bukvalno ćemo da udesetostručimo sredstva na izgradnji lokalnih puteva, da možete do svakog sela da dođete modernim asfaltiranim putevima", poručio je Vučić građanima u Trgovištu.

Gašić je kazao da se u ministarstvu trude "da sve organizacione jedinice budu uređene i organizovane tako da ceo sistem bude moderan i funkcionalan, a rad pripadnika MUP-a brži i efikasniji".

"Uz pomoć države, koja je osnažena politikom mira, stabilnosti i ekonomskog razvoja, to će i biti ostvareno", obećao je Gašić.

Gostima su "predstavljeni uslovi, mogućnosti i prednosti koje unapređuju rad vatrogasaca-spasilaca", kazao je ministar, i naglasio da će to u Trgovištu omogućiti da se "brže i efikasnije odgovori svim vanrednim događajima" što, kako je kazao, "povećava bezbednost građana i očuvanje materijalnih i kulturnih dobara" na ovoj teritoriji.

Vučić je žiteljima Trgovište rekao da će put do Bosilegrada i škola u Radovnici biti izgrađeni, kao i da će biti otvorena malogranična stanica za prelaz prema Severnoj Makedoniji.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...