Vučić Vranjancima: Vi ste čuvari teritorije FOTO/VIDEO

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić krenuo je od Vranja i Pčinjskog okruga u obilazak opština u Srbiji, nakon što je najavio formiranje Narodnog pokreta za državu.

Na mitingu u Vranju obećao je veća izdvajanja za Pčinjski, Toplički i Jablanički okrug kroz subvencije i ulaganja.

Vučić je ljude u Vranju nazvao „čuvarima teritorije“.

Dodao je da je 623 dece rođeno u Vranju prošle godine, dok je umrlo više od hiljadu.

To je ono što odgovorna država mora da menja mudrom politikom i „čuvanjem od nemirnih voda“, rekao je Vučić, potencirajući prethodno da se okupljenima obraća kao predsednik Srbije, a ne stranke.

Najavio je povećanje posebnih plaćanja države za tri najugroženija okruga, ali nije objasnio zašto to do sada nije urađeno.

„Ja neću biti onaj koji će potpisati nezavisnost Kosova. Sramota me je da idem po Srbiji i da se pravdam bilo kome.

Nema predaje, nećemo priznati ni faktički ni de jure nezavisnost Kosova, ali želimo mir sa Albancima, želimo pristojne odnose“, rekao je Vučić.

Radnici Jumka skandirali su Aco, Srbine i Nema predaje, a Vučić je gledajući u njih rekao da mu najveće pridike drže ljudi koji sarađuju sa „albanskim mafijašima“, ne precizirajući na koje ljude misli.

Najavio je Centar izvrsnosti od devet miliona evra za obrazovanje mladih, kao i stadion i zatvoreni stadion u Vranju. Kritikovao lokalnu vlast u Bujanovcu – pomoći će država i njima, kaže, iako su „isključili Srbe iz vlasti“.

Obećao je i investitore, veće plate kao i veliko povećanje penzija.

A Vučić se, pre nego što je ušao na miting, obratio okupljenima ispred Sportske hale.

Najnovije vesti