Prekid utakmice u Trgovištu, obistinjuju se crne slutnje: Pčinja - Dunav 0:0

Utakmica između Pčinje i Dunava iz Prahova u Trgovištu, koja je sobom nosila veliki značaj u pogledu osvajanja bodova u borbi za opstanak, prekinuta je u 83. minutu pri rezultatu 0:0.

Prethodno je utakmica imala veoma čudan tok, u smislu da su se u vezi sa suđenjem dešavale neke stvari koje su iz redova domaćih i predviđali, imajući u vidu vrlo čudne rezultate u ovoj ligi u poslednje vreme, prvenstveno u smislu uspešnosti nekih klubova koji su prvi deo prvenstva završili na začelju tabele, a onda u prolećnom delu sezone počeli da ruše sve redom.

Iz kluba u Trgovištu kažu da su službena lica, sudije i delegat iz Leskovca i Niša, u utakmici protiv Dunava doneli niz nefudbalskih odluka na štetu domaćina.

Igrači Pčinje dobili su veliki broj kartona, mnogo toga je suprotno pravilima svirano u korist gostiju, bilo je sumnjivih odluka kod dosuđivanja autova, kornera, faulova, donošenja odluka o ofsajd pozicijama.

Uz sve to poništen je gol igrača Pčinje Hristića, kada su se golman i igrač Dunava sudarili, a on loptu sproveo u mrežu.

Utakmica je, najpre, prekinuta dvadesetak minuta pre kraja, potom nastavljena, pa opet definitivno prekinuta u 83. minutu.

S druge strane, nastavili su se neverovatni rezutati ekipa koje su do juče bile u opasnoj zoni, neke od njih bile su plasirane slabije od Pčinje.

Na primer, Vlasina (na polusezoni bila pretposlednja i zaostajala dva boda za Pčinjom) nastavila je niz pobeda u prolećnom delu prvenstva, deklasiravši trećeplasiranog OFK Sinđelića iz Niša sa čak 5:1.

U prvom delu prvenstva imali su samo tri pobede, a u dosadašnjem delu proleća imaju već šest.

Po broju pobeda u prolećnom delu sezone su odmah iz lidera Trajala, bolji čak i od drugoplasiranog Meševa i trećeplasiranog Radničkog iz Pirota.

Takođe, Đerdap koji je do juće bio u opasnoj zoni, pobedio je kao gost petoplasirano Jedinstvo 1936 u Kruševcu (0:1).

Na polusezoni su imali samo bod više od Pčinje i ukupno pet pobeda, a sada, četiri kola pre kraja lige, već imaju šest pobeda.

I na kraju Dunav iz Prahova ostao je neporažen u utakmici sa Pčinjom, a kako stoje stvari pripašće mu verovatno sva tri boda za zelenim stolom.

Na začelju tabele Pčinja je ostala četrnaestoplasirana na 29 bodova, ispred nje je Dunav iz Prahova sa 33 boda, koliko ima i Vlasina.

Budućnost iz Popovca ima 35, a Đerdap je već deveti sa 36 bodova.

Do kraja prvenstva su ostala još četiri kola i u igri je 12 bodova.

Pčinju očekuju utakmice sa OFK Sinđelićem i Radničkim iz Svilajnca u gostima, dok će u Trgovištu dočekati paraćinskog Borca i ekipu Đerdapa.

Dunav iz Prahova susrešće se sa Jedinstvom iz Paraćina (biće domaćin), gostovati pirotskom Radničkom, dočekati Jagodinu i na kraju gostovati najslabijoj ekipi lige Žitorađi.

Vlasina će najpre na gostovanje Borcu u Paraćinu, potom dočekati Radničkog iz Svilanca, pa gostovati Đerdapu u Kladovu i u poslednjem kolu dočekati Jedinstvo 1936 iz Kruševca.

Ristić: Događa se ono što smo predvideli

Trener Pčinje Predrag Ristić podsetio je u izjavi za Vranje News da je još posle utakmice sa Timočaninom pričao "da neko van terena želi da ekipu Pčinje", upravo na utakmici sa Dunavom iz Prahova, "izbaci iz borbe za opstanak".

"Naravno da to nismo izmislili pravdajući sebe, već zato što se duže vreme širom regiona istočne Srbije provlači takva priča, kao i među klubovima koji se takmiče. Sama utakmica sa Dunavom je to i dokazala. Publika je osetila potrebu da pomogne našem klubu, kao nikad do sada okupila se u velikom broju i uverila na šta je sve neko van terena i mimo igrača spreman da uradi. Videli ste sudije, videli ste delegata. Sudije su u toku igre vređali igrače Pčinje, govoreći da su ispali iz lige odavno i da se danas rešava prvenstvo. Međutim, videvši da smo odlučni da se borimo do kraja i da protivnik nije u stanju da postigne gol, a plašeći se ujedno da mi ne damo gol, shvatili su da je prekid utakmice jedino rešenje da Pčinja poklekne, Najpre su oko sedamdesetog minuta prekinuli utakmicu, a kao problem naveli publiku, te tražili da se publika udalji sa tribina. Drugi prekid je usledio u 83. minutu, a razlog je bila plastična flašica koja je ubačena u teren. Kod drugog prekida sudije su ušle u svlačionicu i iz iste nisu izlazile narednih pola sata, iako su obe ekipe bile na terenu. Shvatili smo da utakmica neće da se nastavi, te sam i sam ušao kod njih u svlačionicu i video da su se oni istuširali i spremili za odlazak sa stadiona. Na pitanje šta da rade ekipe, dobio sam odgovor da je utakmica završena, jer su oni tako odlučili kako nisu imali drugo rešenje kako da nas pobede. Kada je reč o samoj utakmici i fudbalskoj igri, izuzetno sam zadovoljan kako smo se borili protiv nepravde. Opet nismo primili gol, istrpeli smo sve i svašta, mada sve to trpimo duži vremenski period. Ponosan sam na moje igrače, pokazali su da su momci sa karakterom i dostojanstvom, spremni da poginu za čas i obraz. Siguran sam da kvalitetom zaslužujemo ovaj rang i da smo bolji od najmanje polovine ekipa, ali nažalost zakulisnim radnjama nam nije dozvoljeno da se takmičimo. Šta dalje u najneregularnijem prvenstvu koje ja pamtim, kao i mnogo stariji od mene. O tome će uprava da odluči", kaže ogorčeni Ristić za naš portal.

Komentari

Glasali ste, izvolite.

Vidim, ništa ne pišete o vašem Dinamu... Preskoči jedan rang bez takmičenja, pa se sada, još na početku sezone pričalo da će biti prvi...i eto sve tako biva. Jedinstvo iz Bošnjaca bi bilo lider prvenstva da nije isto tako čudnih sudijskih odluka, a posebno onih i iz saveza... Lakše je gledati u tuđe dvorište, jel tako? Ne može na obe strane. Dve tikve pod jednom miškom...nikako...

Najnovije vesti