Rutinska pobeda Dinamo Jug-a, Vranjanci sve bliži višem rangu FOTO

Ubedljivu pobedu od 6:0 (6:0) i značajan korak ka višem rangu takmičenja ostvarili su fudbaleri Dinamo Jug-a na svom terenu u Vranju protiv fenjeraša Gračanice, u utakmici 28. kola fudbalske Zone Jug.

Kako je Jedinstvo iz Bošnjaca, najbliži pratilac Vranjanaca, poraženo od Puste reke u Bojniku (3:2), vranjski klub sada ima čak sedam bodova prednost pred sam finiš prvenstva i poslednjih šest kola.

Dinamo Jug bio je nadmoćan u svim segmentima igre protiv najslabije ekipe lige, tako da je u drugom delu igre trener domaćih Dejan Kostić mogao da odmori dobar deo fudbalera iz prve postave pred izazove u finišu šampionata.

Strelci su bili Miloš Tasić u 5, Nikola Spasić u 10. i 15. minutu, Nikola Stošić u 30. i Jugoslav Mitrović u 35. i 37. minutu.

Preostale tri ekipe iz Pčinjskog okruga u ligi, u ovom kolu su pretrpele poraze.

Vranjski Nebeski anđeli izgubili u Lebanu od Radana sa 3:1, Mineralac u Kuršumliji od Grackog sa 4:0, a Morava u Vladičinom Hanu od gostujućeg OFK Topličanina sa 1:4.

Dinamo Jug sada na tabeli ima 66 bodova, Jedinstvo iz Bošnjaca 59, a trećeplasirana Sloga iz Leskovca 66.

Hanska Morava je sedma sa 51 bodom, Mineralac osmi sa 45, a Nebeski anđeli deveti sa 53.

Dinamo Jug će u narednom kolu gostovati četrnaestoplasiranoj Jablanici u Medveđi, a Nebeski anđeli petnaestoplasiranoj Plantaži u Donjem Stopanju.

Mineralac će dočekati trinaestoplasiranu OFK Kosanicu iz Kuršumlije, dok će SFK Morava u Hanu biti domaćin petoplasiranom Radanu iz Lebana.

Najnovije vesti