Vranjska pevačka nada druga na festivalu Carevčevi dani VIDEO

Tijana Vučković, mlada pevačka nada iz Vranja, ostvarila je veliki uspeh osvajanjem drugog mesta na jubilarnom 25. takmičenju pevača "Carevčevi dani" u Velikom Gradištu.

Ovaj uspeh učenica poznatog interpretatora vranjskih pesama Slobodana Cobija Jovanovića ostvarila je u veoma jakoj konkurenciji mladih pevača.

Vučkovićeva već duži niz godina peva izvorne narodne pesme.

Neke od njih su snimane i objavljivane, poslednja na kompilaciji kojom se Srbija predstavila ne jednom od sajmova svetske world muzike "Womex" tokom 2018. godine.

Tijana je nastupila i na prvom festivalu Vranjske gradske pesme "Hoću da vi pojem vranjansko", uz pratnju orkestra Ljubiše Pavkovića.

U revijalnom delu takmičenja "Carevčevi dani" nastupio je još jedan Vranjanac - Branimir Stošić Kace.

Na ovom festivalu svojevremeno je pobedila najpoznatija vokalna solistkinja izvorne muzike iz Vranja Ivana Tasić.

Festival Carevčevi dani ustanovljen je 1995. godine i posvеćеn je uspomеni na rodonačеlnika srpskе narodnе muzikе Vlastimira Pavlovića Carеvca.

Komentari

Sve čstitke na ovom uspehu. Polako vranjski pevači "izlaze iz ilegale", te se pojavljuju na takmičenjima, kako na televizijskim tako i na festivalima. Inače, mislim i da je g. Branimir Stošić Kace osvoji drugo mesto na istom festivalu, možda baš na prvom izdanju.

Najnovije vesti