Vranjska opozicija: Puna podrška portalu Vranje news

Više stranaka opozicije u Vranju i Narodni pokret Ekološki ustanak u sredu uveče su saopštenjem pružili "punu podršku redakciji portala Vranje News", nakon saopštenja Saveta za informisanje Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) od srede, kojim je ovaj portal označen kao "glasilo teroriste i ratnog zločinca Aljbina Kurtija".

"Poštovani građani i građanke, mi potpisnici ovog saopštenja pružamo punu podršku novinarima portala Vranje News.

U sramotnom i opasnom saopštenju GrO SNS Vranje, targetira se jedan portal i njihovi novinari kao saradnici terorista i Aljbina Kurtija.

Nije prvi put da to rade.

Nije prošlo mnogo vremena od kada su slično saopštenje, maltene iste sadržine, napisali i za portal InfoVranjske.

Isključiva odgovornost ako se bilo šta desi novinarima zbog targetiranja i optužbi bez ikakvog osnova će biti na gradonačelniku Vranja Slobodanu Milenkoviću i čelnicima GrO SNS Vranje.

Smatramo njihovo saopštenje direktnom pretnjom po bezbednost i nezavisnost novinara, samo iz razloga što ne pišu i ne izveštavaju po njihovom diktatu.

Za njih je svako ko misli drugačije i iznosi istinu neprijatelj ove zemlje, jer pobogu moraju svi mediji da izveštavaju onako kako izveštava Informer ili Pink.

Da podsetimo da sa Aljbinom Kurtijem sarađuje Srpska lista, da je na severu Kosova do 2012. godine bila prisutna srpska policija i srpske sudije.

Da su oni, tj. Aleksandar Vučić prihvatili Briselski sporazum, povukli policajce srpske nacionalnosti iz tzv. Kosovske policije na severu Kosova, a da je prvi napad ove policije počeo onda kada je Aleksandar Vučić dovukao u stotine autobusa ljude sa Kosova i Metohije na kontramiting u Beograd i time preostale Srbe ostavio na milost i nemilost tzv. Kosovske policije i specijalaca Rosu.

Naposletku, Aleksandar Vučić je svojom politikom gurnuo Srbe u ruke Aljbinu Kurtiju.

Srbi su najveće žrtve pregovora Aleksandra Vučića sa teroristom.

Onda, ko u onoj narodnoj drž'te lopova napadaju sve koji drugačije misle da su izdajnici, strani plaćenici i saradnici Aljbina Kurtija.

Gospodo, zar vas nije nimalo stid?

Ni obraza ni časti", piše u saopštenju koje su potpisali gradski odbori Srbija centar (SRCE), Pokreta slobodnih građana, Narodnog pokreta Srbije i Ekološki ustanak Vranje.

Tokom popodneva, na neprimereni napad Saveta za informisanje GrO SNS u Vranju reagovalo je saopštenjem i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Najnovije vesti