Vranjancu Jugu Đorđeviću Elle nagrada za pozorište i režiju

Jug Đorđević, pozorišni reditelj iz Vranja koji živi i radi u Beogradu, našao se među laureatima Elle Style Awards priznanja za 2023. godinu.

Nagrađen je za pozorište i režiju.

Jug Đorđević rođen je u Vranju 1993. godine.

Završio je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, odsek pozorišna i radio režija, u klasi prof. Nikole Jevtića i Dušana Petrovića.

Prvu profesionalnu režiju potpisao je u Pozorištu Bora Stanković u Vranju, po tekstu Tijane Grumić - Kepler 452-b.

Za istu predstavu Tijana i Jug podelili su „specijalnu nagradu za novu pozorišnu osećajnost“ na festivalu Joakim Vujić u Novom Pazaru.

Režirao je već u mnogim pozorištima u Srbiji, ali i u okruženju.

Na festivalu Joakim Vujić u Kraljevu dobio je pre par godina specijalnu nagradu za režiju za predstave Sumnja i Triptih o radnicima.

U Vranju je režirao i ostvarenje Nečista krv.

Dobitnik je nagrade za najbolju režiju na festivalu Pozorišno proleće u Šapcu.

Dobio je ove godine nagradu za najbolju režiju, za postavku predstave Uspavanka za Aleksiju Rajčić, na 25. Teatar festu Petar Kočić u Banjaluci.

Posle najnovije nagrade organizatori navode da je ovogodišnji Elle Style Awards powered by Belodore događaj bio jedan od najspektakularnijih do sada.

Osim vranjskog reditelja dobitnici su brojne poznate ličnosti.

Nagradu za životno delo dobila je glumica Seka Sablić, a nagradu za doprinos sportu bivši odbojkaški reprezentativac Vanja Grbić.

Nagrada za glumu dobila je Jasna Đuričić, za muziku Božo Vrećo, za ikonu stila Lokica Stefanović, a za aktivizam Brana Antović.

Nagrada za influencera godine orišla je u ruke Ive Chu, za dizajnera godine Nini Rajak, za umetnost Milovanu Destil Markoviću, za književnost Danici Vukičević, a za model godine Nikki - Nikolini Vrekić.

Nagrada za lokalni brend pripala je Lilu Shoes (Danijela Biškup), a Social Creative nagrada The Dancing Is Good (Miroslav Živanov).

Komentari

Čestitke mladom režiseru ! Da smo kojim slučajem u ono staro doba kad je sve predstave režirao samo on ,ovi mladi ljudi ne bi imali šanse da uspeju... srećom da su ta vremena daleko za nama... treba dati šansu mladima ...

Najnovije vesti