Vranjanac Marko se popeo na Akropolj i obezbedio 50.000 evra za Teodoru

Fitnes stručnjak i motivacioni govornik Marko Nikolić (31) iz Vranja, uspeo je da za dvadeset dana istrči 1.000 kilometara od Niša, gde živi, do Atine, kako bi skrenuo pažnju javnosti i apelovao na ljude dobre volje da pomognu u sakupljanju 50.000 evra za lečenje jednogodišnje Teodore Cvetanović iz Aleksinca, koja boluje od autoimune bolesti hemofagocitna linfo hitiocitoza (HLH).

Na oko 250 kilometara od Atine, neophodna suma za bolesnu devojčicu je premašena za 10.000 evra, jer je prikupljeno oko 60.000 evra, ali je Marko nastavio da trči za mladog sportskog novinara iz Niša Aleksandra Nikolića, kome je potreban novac za lečenje akutne mijeloidne leukemije.

Ovaj humanitarni podvig Marko je započeo 15. jula iz Niša i dnevno je, kako kaže, prelazio po 50 kilometara zajedno sa svojim timom.

- Znam da sam rizikovao svoj život po ovom suncu svaki dan, ali sam uspeo i nisam posustao.

Dvadeset dana na vrelom asfaltu, dobio sam žuljeve na stopalima, bilo je teško ali sam sve vreme samo razmišljao o cilju.

Kada su se noge umorile, išao sam srcem – rekao je Marko za Vranje News, pošto se u petak simbolično popeo na atinski Akropolj.

Presrećan je jer mu se ispunio životni san i dokazao je da je sve moguće.

- Ovo nije kraj.

Ovo je jedan novi početak, novo životno poglavlje.

Spreman sam za nove izazove.

Hvala svima koji su bili uz mene ovih dvadeset dana i pružali mi podršku.

Svi zajedno pišemo istoriju. Neka dela govore umesto mene.

Nastaviću da se borim, jer to je ono što najbolje umem – poručio je Marko.

Najnovije vesti