Vozila, vatrogasna i IT oprema za Vranje preko projekta prekogranične saradnje

Projekat prekogranične saradnje izuzetno je značajan u smislu unapređenja nivoa bezbednosti Vranja i okoline i lokalna samouprava će uvek podržati ovakve inicijative, izjavio je u sredu na prezentaciji Projekta prekogranične saradnje između Srbije i Bugarske zamenik gradonačelnika Nenad Antić.

- Takođe, to je samo jedan u nizu projekata koji radimo u okviru programa prekogranične saradnje sa Bugarskom, što je dobra osnova za produbljivanje saradnje naša dva naroda.

Završetak izgradnje Regionalnog centra za vanredne situacije Vranje, kao i jačanje kadrovskih i tehničkih potencijala Sektora za vanredne situacije takođe će doprineti jačanju kapaciteta za odbranu od elementarnih nepogoda - rekao je Antić.

Dragan Dončevski, iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, potencirao je veliki značaj realizacije ovog projekta.

- Reč je o nabavci opreme za spašavanje i rad na vodi za odeljenja za vanredne situacije u Vranju i Leskovcu.

Radi se o vrlo specifičnoj opremi koja do sada nije postojala na ovoj teritoriji.

Oprema se sastoji iz terenskih i kombi vozila, lične opreme vatrogasaca i IT opreme.

Završna vežba na kojoj će biti demonstrirana upotreba ove opreme biće održana na Vlasini u petak 21. septembra - rekao je Dončevski.

Vrednost projekta je oko 600.000 evra, a finansira se iz IPA fondova Evropske unije.

Skupu u Skupštini grada Vranja u sredu su prisustvovali i Sotir Lazarov iz Sektora za vanredne situacije Bugarske, Vedran Tašković, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Vranje, Nataša Cvetković iz Pčinjskog upravnog okruga i pripadnici Sektora za vanredne situacije Vranja, Leskovca, Ćustendila i Pernika.

Najnovije vesti