Vlast nastavlja uklanjanje montažnih objekata

Nadležni organi nastavili su da uklanjaju montažne objekte sa ulica Vranja, a najnoviji slučaj događa se u petak kada angažovani radnici uklanjaju kiosk sa nekadašnje benzinske pumpe u centru Vranja, kod zgrade Intesa banke

Podsećanja radi, šezdesetak protestanata, vlasnika montažnih objekata u Vranju protestvovalo je u ponedeljak 5. marta ispred zgrade Gradske uprave u znak protesta zbog namere vlasti da donese odluku o razmeštanju ili fizičkom uklanjanju njihovih radnji sa lokacija u vlasništvu lokalne samouprave čiji su korisnici.

Pojašnjenja radi, odluka predviđa ili potpuno uklanjanje za 30 odsto objekata, pretežno na najatraktivnijim lokacijama u gradu, a za ostatak javno nadmetanje-licitaciju za zakup zemljišta na novi višegodišnji period.

Razlog nezadovoljstva preduzetnika, od koji većina vodi privatni biznis duži niz godina, neki i duže od dve decenije, je taj što je lokalna vlast ceo plan razmeštaja i namere organizovanja licitacije za pomenute lokacije građevinskog zemljišta, sprovela bez znanja aktuelnih zakupaca i ponude bilo kakve alternative za očuvanje biznisa od koga izdržavaju vlastite i porodice zaposlenih radnika.

Najnovije vesti