MILENKOVIĆ: Da pomognemo, ali i da sprovodimo odluke

U susretu sa protestantima, vlasnicima montažnih objekata u Vranju, gradonačelnik Slobodan Milenković i načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović, istakli su da je gradska vlast „rešena da u ovom slučaju sprovede propise, s ciljem uvođenja komunalnog i urbanističkog reda“ u gradu.

Mali preduzetnici su u ponedeljak ujutro protestovali ispred zgrade Gradske uprave, nezadovoljni Odlukom o usvajanju plana postavljanja manjih montažnih objekata privremenog karaktera na teritoriji grada koju je 15. januara usvojilo Gradsko veće.

Ta odluka, kažu, pogubna je po njih i ugrožava egzistenciju njihovih porodica, jer predviđa potpuno uklanjanje za 30 odsto objekata, pretežno na najatraktivnijim lokacijama u gradu, a za ostatak javno nadmetanje-licitaciju za zakup zemljišta na novi višegodišnji period.

Rukovodstvo grada, u današnjem susretu sa delegacijom protestanata, prenelo im je da postoji „visok stepen spremnosti i kooperativnosti“ za razumevanje problema vlasnika ovih objekata koji se nalaze na lokacijama u vlasništvu grada.

Gradski oci istakli su da „namera nije gašenje poslova vlasnika kioska“, već, navodno, „grupisanje uslužnih delatnosti i uvođenje alternative, zarad kvalitetnijih i boljih uslova poslovanja”.

- Postoji dovoljan broj lokacija da se podmire vaše potrebe i o tome se vodilo računa prilikom izrade plana – rekao je gradonačelnik Milenković.

Na kraju sastanka dogovoren je još jedan susret dve strane, „kao znak spremnosti i razumevanja za pronalaženja najboljeg rešenja“.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...