Pogledajte koje vas pozorišne predstave očekuju od petka do utorka

Tri predstave biće na repertoaru Pozorišta Bora Stanković u Vranju od petka 26. do utorka 30. aprila.

Najpre će u petak u 20 časova domaći ansambl izvesti ostvarenje 4 zida ili tragikomedija o karantinu, u režiji Stevana Bodrože.

Omnibus kroz četiri zasebne priče prati zbivanja u četiri različite porodice u vreme pandemije koronavirusa.

Stalno se govori o otuđenju ljudi, ali šta se dogodilo tokom zatvaranja usled pandemije virusa kovid 19.

Ljudi su pružili snažan napor, kako bi izvojevali svoja prava na stvarnost i kontakt koji ne podrazumeva uslovnosti virtuelnog sveta.

Dok su se drugi još više povukli i u sebi pronašli tu slobodu, tema je o kojoj govori ovo ostvarenje.

Autori kratkih dramskih tekstova su mladi dramaturzi iz Vranja, Aleksandra Jovanović i Bojan Tasić, te Nina Plavanjac, dramaturškinja iz Beograda.

U predstavi igraju Nenad Nedeljković (Bane), Radmila Kocevska (Goca), Bojan Jovanović (Bogdan, Jakša), Jelena Filipović (Ljubica), Tamara Stošić (Mirjana), Marko Nikolić (Goran, Vuk), Kristina Janjić Stojanović (Lenka), Milena Stošić (Snežana), Žetica Dejanović (Stanija), Dragan Živković (Petar), Anđela Vlajković (Druga Lenka).

Već za vikend, u nedelju 28. aprila od 12 časova, na dečjoj sceni biće odigrana predstava vranjskog teatra Tri praseta, u režiji Bojana Jovanovića i izvođenju glumaca domaćeg ansambla.

U predstavi igraju Žetica Dejanović (Micka), Milena Stošić (Cicka), Marko Petričević (Gicko) i Dragan Živković (Vuk).

U utorak 30. aprila od 20 časova monokomediju Dr Feler, o našim naravima i mentalitetu, odigraće Dragan Boža Marjanović, u vlastitoj režiji.

Kroz prizmu dr Felera publika prati svojevrsno seciranje društva, na šaljiv i satiričan način.

Osvrćući se na razne društvene pojave i anomalije koje otvaraju mnoga pitanja, dr Feler pokušava ne samo da jednostrano daje odgovore već i da prisutnu publiku uključi u rešavanje problema.

Najnovije vesti