Upravni odbor Dinama: U Milanovcu su nas nazivali Šiptarima i Ciganima

Posle utakmice sa Metalcem u Gornjem Milanovcu u kojoj je Dinamo Vranje izgubio sa 3:2, sa dva igrača više i posle primljenog gola u desetom minutu nadoknade vremena, oglasio se Upravni odbor vranjskog kluba saopštenjem koje prenosimo u celosti bez posebnih prepravki.

-Redovno 19. kolo Prve liga Srbije Metalac – Dinamo 3:2.

Tako napisano i odigrano, ništa čudno.

Utakmice se gube i dobijaju, to je fudbal.

Ali!!!

U ligi smo već dugo, pa smo imali prilikle da upoznamo gotovo sve protivnike, stadione, navijače (ako ih ima), da znamo šta od protivnika možemo da očekujemo.

Ali!!!

Gostovanje u Gornjem Milanovcu se pretvorilo, potpuno neočekivano, u fudbalski rat.

Šta je trebalo i čime smo zaslužili takvo negostoprimstvo od strane Milanovčana.

Da li jedna izjava našeg šefa stučnog štaba koji je izneo činjenicu da su domaćini na nesportski način pobedili Bačku i da su se igrači Metalca bespotrebno na našoj utakmici u Vranju valjali po terenu i time "krali" vreme, dovede do toga da malobrojna publika iskali na nas toliku količinu gneva kojoj su se pridružili i igrači i stručno rukovodstvo Metalca.

Zar smo mi za njih "Bugari", "Šiptari", "Cigani", da nas omalovažavaju, pljuju, udaraju.

Da dovedu normalnu utamicu na nivo prekida "tučom", bespotrebnim udaranjem, pljuvanjem po klupi za rezervne igrače, vređanjem, psovanjem igrača na zagrevanju.

U takvoj, pripremljenoj atmosferi teško je igrati.

U sudijske odluke se nećemo mešati, za tako nešto postoje delegati, kontrolori, komesar za suđenje.

Oni o tom elementu igre neka odlučuju.

Nikada se Dinamo i njegovi mnogobrojni navijači nisu u Vranju tako ponašali prema protivnicima.

Promenom u redovima Metalca, dolaskom novog stručnog rukovodstva, zaboravljeni su dobri sportski odnosi.

Kad su na mesto došli šefovi struke braća "Stanković", sve se promenilo, do toga da se u svlačionici od igrača zatraži da se našem kapitenu Mlađanu Stevanoviću "slomi noga"!

Surduličani su u Milanovcu zaboravili na fer-plej, nisu bili prisutni kada su nas u Milanovcu posle pobede Dinama ispraćali aplauzima ili posle poraza Dinama, od istog protivnika ispraćani iz Vranja aplauzima.

Njihova bolesna ambicija, sujeta je dovela do ovakvog epiloga.

Ubacivanjem predmeta, lopte, flaša opstruisali su igru gađajući naše igrače i rukovodstvo.

Kulminacija je da je i delegat, legenda srpskog fudbala Stanislav Karasi, u svojim ovlašćenjima o zaštiti igre bude vređan, gađan i omalovažavan.

Ponašanje rukovodsta struke Metalca dovodi u zabludu gospodina Vukadinovića, uglednog srpskog privrednika i sportskog radnika žaleći se na sudijsku organizaciiju.

Podsećana radi, u poslednje dve utakmice Metalacu su dosuđena četiri jedanaesterca.

Želimo ovim saopštenjem da se obratimo javnosti da na silu uvek može da se odgovori silom.

Mi to nećemo raditi.

Uvek, za razliku od Metalca, na terenu ćemo se boriti časno, džentlmenski, prihvatajući svaki rezultat izvojevan na terenu.

Mislimo da samo na takav način možemo da ostvarimo cilj, a to je povratak u Super ligu Srbije, za razliku od publike, igrača, stručnog rukovodstva Metalca iz Gornjeg Milanovca – kaže se u saopštenju UO Dinama.

Komentari

Da li ste razmišljali da promenite ime? F. K. Kalimero je prikladno na primer, obzirom da se stalno žalite na nepravdu. Smešno je više, svi krivi sem vas...

Najnovije vesti